mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 9 January 2018

English Language Test For IBPS Clerk Mains | 09 - 01 - 18

mahendra Guru
English Language Test For IBPS Clerk Mains | 23 - 12 - 17

Developing a solid foundation in English will not only help you to increase your knowledge but will also help you to score better in the exam. English is a major section in exams which candidate fears a lot. To boost your preparation, MahendraGuru is providing English Quiz for RBI Assistant/IBPS Clerk Mains and IBPS SO Exams exams.
With Mahendra Guru, be the first to know the changes in Grammar which keep you updated through its Practice sets.These practice sets will give you power in building your bright career.

Read each sentence to find out if there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (5). 

Q1. There was no (1)/ powered supply (2) / causing grave problems (3)/ to the residents (4)/ No error (5) 

Answer:- (2) ‘Power’ should replace ‘powered’- power supply means electricity supply. 


Q2. The fraud could have been (1)/ averted if the (2) / bank staff had taken (3)/ the warning signals serious (4)/ No error (5) 

Answer:- (4) ‘Seriously’ should be used- an adverb is required. 


Q3. There is possibilities of (1)/ dense fog as the drop in temperature will (2) / condense the moisture left (3)/ behind in the atmosphere by the rain (4)/ No error (5) 

Answer:- (1) ‘Are’ should replace ‘is’- for possibilities plural noun is to be used 


Q4. He has been (1)/ advised to avoid (2) / fasting from (3)/ at least a month (4)/ No error (5) 

Answer:- (3) ‘For’ should replace ‘ from’- to indicate time period ‘for’ is used. 


Q5. The penalty was (1)/ imposed for their failure (2) / to inform authorities (3)/ about the matter (4)/ No error (5) 

Answer:- (5) No error 


Q6. To curb online terrorism and cyber crimes,(1)/ police in Chinese capital city of Beijing have (2)/ launched a two-month crackdown on (3)/ illegal web activities to ensure security.(4)/ No error(5) 

Answer:- (5) No error 


Q7. A Chinese city said it would halt preparations for (1)/ a possible Sino-French nuclear project after thousands of (2)/ locals protested against it over the weekend, (3)/ the latest official concession following environment demonstrations.(4)/ No error(5) 

Answer:- (4) ‘environmental’ should be used 


Q8. The United States has approved the possible (1)/ sale of up to 153 tanks, hundreds of machine (2)/ guns and various other military gear (3)/ in a deal worth USD 1.15 billion.(4)/ No error(5) 

Answer:- (5) No error 


Q9. Domestic investors seem to be cautious (1)/ ahead of the RBI's bi-monthly monetary policy meet (2)/ with the market benchmark Sensex falling over 55 points (3)/ and NSE Nifty cracking below the 8,700-mark in early trade. (4)/ No error(5) 


Answer:- (5) No error 

Q10. Citing upside risks to the Reserve Bank's inflation target, (1)/Governor maintained status quo on key rates at his (2)/last policy review meeting, as was wide expected, (3)/ but underlined that the central bank continues to be accommodative.(4)/ No error(5) 

Answer:- (3) ‘widely’ should be used


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.