Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 5 January 2018

English Language Test For IBPS Clerk Mains | 05 - 01 - 18

mahendra Guru
English Language Test For IBPS Clerk Mains | 23 - 12 - 17

Developing a solid foundation in English will not only help you to increase your knowledge but will also help you to score better in the exam. English is a major section in exams which candidate fears a lot. To boost your preparation, MahendraGuru is providing English Quiz for RBI Assistant/IBPS Clerk Mains and IBPS SO Exams exams.
With Mahendra Guru, be the first to know the changes in Grammar which keep you updated through its Practice sets.These practice sets will give you power in building your bright career.

Read each sentence to find out if there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (5).

1. Prices of most consumer (1)/ goods have rise substantially (2)/ and many people (3)/ struggle to make ends meet. (4)/ No error (5).

Answer- (2) use Risen in place of rise, the word is used as an adjective
2. Researchers said that keep (1)/ to the four healthy (2)/ lifestyle factors can substantially reduce the (3)/ risk of an early death. (4)/ No error (5)

Answer- (1) Keeping should replace keep. Future continuous used.
3. Death came as Mukti or (1)/ salvation to her since (2)/ she has been suffering (3)/ for long from cancer (4)/ No error (5)

Answer- (3) Use had in place of has. The event has taken place in the past.
4. Chocolate is healthier than many (1)/ fruit juices and was (2)/ a ‘super food’ in its own right, (3)/ says a new study (4)/ No error (5)

Answer- (2) is should be used in place of was, as the sentence talks about a study conducted presently.
5. The Mayor called the (1)/ attacks unacceptable and (2)/ said authorities is (3)/ investigating the incidents (4)/ No error (5)

Answer- (3) Use are in place of is, as authorities is plural.
6. The counter-argument could be that (1)/ inflation is necessary to stimulating the real economy, this is a (2)/ repeat of the famous Phillips curve argument made in the 1950s, (3)/ 1960s and early 1970s in the western world.(4)/ No Error (5)

Answer- (2) Replace stimulating with stimulate
7. The Walmart-owned chain reveal the drop in sales (1)/ for the three months a major worsening (2)/ of performance after a 5.7% fall in the previous (3)/ three months and its eighth quarter of decline. (4)/ No Error (5)

Answer- (1) Replace reveal with revealed
8. Asda has said it will not be increasing (1)/ its investment in a price cuts regime (2)/ despite revealing that sales (3)/ slumped a farther 7.5% slump in spring.(4)/ No Error (5)

Answer- (4) Replace farther with further
9. Moody’s said the modest upwards (1)/ revision in China growth would have (2)/ minimal impact on its forecast for the rest of the (3)/ world as imports at China continue to fall.(4)/ No Error (5)

Answer- (4) Replace at with to

10. Booker said that although the economic outlook (1)/ was more uncertain following the vote to leave the EU, (2)/ there had been no notice drop (3)/ in the number of people applying for a mortgage.(4)/ No Error (5)

Answer- (3) Replace notice with noticeable

Copyright © 2017-18 All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.