mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 3 January 2018

Bank Quiz : Computer Knowledge | 03 -01-18

mahendra Guru
Computer is the easiest and scoring section in every bank's examination which is entirely based on the basic knowledge of computer. Computer Quiz basically judges your basic knowledge and helps to analyze your performance so that you can improve your preparation level for an upcoming exam. Mahendra Guru provides you a Computer Knowledge Quiz for Bank examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.
Mahendra Guru provides you a Bank Quiz of Computer Knowledge on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before an exam. Mahendra Guru also provides you with an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase on my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavour for your success. You can also study in details through our E-Mahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of Computer Knowledge.


1. Which of the following is not a primary storage device?

A) Magnetic tape

B) Magnetic disk


C) Optical disk


D) All of these


E) None of these


ANS-D


2. Who invented Analytical engine?


A) Blaise Pascal


B) George Bool


C) Charles Babbage


D) Dr. Herman Hollerith


E) None of these


ANS-C


3. CPU speed of a personal computer is


A) 32 KIPS


B) 100 KIPS 


C) 1 MIPS


D) None of these


E) All of these


ANS-B


4. Circular division of disks to store and retrieve data are known as


A) tracks


B) sectors


C) cycles


D) rings


E) None of these


ANS-A


5. Which statement is valid?


A) 1KB = 1024 bytes


B) 1 MB=2048 bytes


C) 1 MB = 1000 kilobytes


D) 1 KB = 1000 bytes


E) None of these


ANS-A


6. The least significant bit of the binary number, which is equivalent to any odd decimal number, is:


A) 0


B) 1


C) 1 or 0


D) 3


E) None of these


ANS-A

7. The latest PC keyboards use a circuit that senses the movement by the change in its capacitance,


A) Capacitance keyboard


B) Mechanical keyboard


C) Qwerty keyboard


D) Dvorak keyboard


E) None of these


ANS-A


8. The Stepped Reckoner was invented by


A) John Napier


B) William Oughtred


C) Gottfried Leibnitz 


D) Blaise Pascal


E) None of these


ANS-C
9. A term used to describe interconnected computer configuration is


A) Multiprogramming


B) Modulation


C) Multiprocessing


D) Micro program sequence


E) None of these


ANS-A


10. While inserting a diskette into the diskette drive of a PC, the diskette’s label side should face


A) East


B) North


C) South


D) Up


E) None of these


ANS-D


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.