mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 1 January 2018

Bank Quiz : Computer Knowledge | 01 -01-18

Mahendra Guru
Computer is the easiest and scoring section in every bank's examination which is entirely based on the basic knowledge of computer. Computer Quiz basically judges your basic knowledge and helps to analyze your performance so that you can improve your preparation level for an upcoming exam. Mahendra Guru provides you a Computer Knowledge Quiz for Bank examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.
Mahendra Guru provides you a Bank Quiz of Computer Knowledge on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before an exam. Mahendra Guru also provides you with an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase on my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavour for your success. You can also study in details through our E-Mahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of Computer Knowledge.


Q1. _________ is the time taken by the switch in the identification of bit-level errors in the data packet. 

1. Processing delay

2. Queuing delay

3. Transmission delay

4. Propagation delay

5. Network delay

Ans-1-Processing delay

Q2. Bridge is a _________ device. 

1.layer 4

2.layer 2

3.layer 5

4.layer 7

5.layer 3

Ans-2-layer 2

Q3. Which of the following cable types is called cheapernet? 

1.Thicknet

2.UTP

3.SMF

4.Thinnet

5.STP

Ans-4-Thinnet

Q4. The __________ menu contains the options to add symbols in a Word document.

1.Home

2.Insert

3.Review

4.Mailing

5.View

Ans-2-Insert

Q5. The __________ shows a brief description and, optionally, keyboard shortcuts of commands of dialog box launchers.

1.Context menu

2.KeyTip

3.Screen Tip

4.Live Preview

5.Animation

Ans-3-Screen Tip

Q6. You can select which of the following format to save a document in a previous Word version?

1.Word 97-2003 Document

2.Word Template

3.XPS Document

4.Open Document Text

5.None of these

Ans-1-Word 97-2003 Document

Q7. A Bug can be called an error which generally comes in a software or a hardware. Which among the following is another name that may refer to bugs in computers? 

1.Leech

2.Squid

3.Slug

4.Glitch

5.Skim

Ans-4-Glitch

Q8. Which of the following general purpose software allows you to do mathematical or financial calculation? 

1.Word processing program

2.Spreadsheet program

3.Presentation program

4.Media Player

5.DTP program

Ans-2-Spreadsheet program

Q9. Which of the following is used to insert a CD/DVD in a computer? 

1.NIC Card

2.Modem

3.Hard Drive

4.Disk Drive

5.USB

Ans-4-Disk Drive

Q10. Which of the following displays the work done by a computer? 

1.RAM

2.Printer

3.Monitor

4.ROM

5.Mouse

Ans-3-Monitor




Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.