mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 30 December 2017

SSC Quiz : English Language | 30 - 12 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 28 - 12 - 17



In SSC examination the English section is completely based on the grammar rule so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in examination. It was seen that there is a change in pattern of an exam in English, in different exam some section are skipped while some section are provide but the basic remain same so you need to practice more on grammar rules to covered all the aspects of English. It is the most scoring section with less time consuming so practice on daily basis. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams

Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before an exam. Mahendra Guru also provides you with an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavor for your success. You can also study in details through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.


In the following passage from question Nos. 1 to 10, some of the words have been left out. First read the passage over and try to understand what it is about. Then fill in the blanks with the help of the alternatives given. 

Teeth whitening (1) has become increasingly (2) in recent years, thanks to modern lifestyle. But it is now possible to (3) one at home. Eating apple on (4) basis and chewing gum is (5) when it comes to maintaining white pear lies. With Christmas and New Year approaching, everyone wants to look and (6) their best. Keeping this in mind, Peta Leigh, a teeth whitening expert, offers (7) for achieving a bright white smile. Eat your way to whiter teeth: Foods that are firm or crisp are known to help clean (8) as they’re eaten. Apples are considered to be ‘nature’s (9) and are a great way of cleaning teeth on the go or at lunch time when you are at work and (10) to brush your teeth. Other choices include raw carrots, celery, and popcorn.

1.
(A) treatment
(B)  clinic
(C) definition
(D)  possible

2.
(A) famously
(B)  expensive
(C)  popular
(D)  demanding

3.
(A) happen
(B) monitor
(C) establish
(D)  achieve

4. 
(A)  irregular
(B)  daily
(C)  fortnightly
(D)   monthly

5.
(A)  beneficial
(B)  benefit
(C)  fulfilling
(D)   atrocious

6.
(A) maintain
(B)  display
(C)  show
(D)  feel

7.
(A) tips
(B) money
(C) advising
(D)  suggests

8.
(A) face
(B)  mouth
(C)  teeth
(D)  eyes

9.
(A) toothbrush
(B) wash
(C) therapy
(D)  statement

10.
(A) able
(B)  willing
(C)  curious
(D)  unable


Answer- 1. (A)   2. (C)     3. (D)     4. (B)     5. (A)     6. (D)     7. (A)     8. (C)     9. (A)     10. (D)   

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.