mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 13 December 2017

SSC Quiz : English Language | 13 - 12 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 13 - 12 - 17


Developing a solid foundation in English will not only help you to increase your knowledge but will also help you to score better in exam. English is a major section in exams which candidate fears a lot. To boost your preparation, MahendraGuru is providing English Quiz for SSC CGL Mains and SSC CHSL exams.

With Mahendra Guru, be the first to know the changes in Grammar which keeps you updated through its Practice sets.

In the following passage from question Nos. 1 to 10, some of the words have been left out. First read out the passage and try to understand what it is about. Then fill in the blanks with the help of the alternatives given and mark it as your answer


It is summmed up in a single word - man. Man is the only real enemy we have .Remove man from the (1) and the root cause of hunger and (2) is abolished forever.
Man is the only (3) that consumes without (4).He does not give milk, he (5) not lay eggs, he is (6) to pull the plough, he cannot run (7) enough to catch rabbits.(8) he is lord of all the animals. He sets them to work, he gives back to them the bare (9) that will prevent them from (10) and the rest he keeps for himself.

Choose the correct option for (1)

A. area 

B. scene 

C. place 

D. light 

Choose the correct option for (2)

A. overwork 

B. work 

C. while 

D. waste 

Choose the correct option for (3)

A. body 

B. worm 

C. human 

D. creature 

Choose the correct option for (4)

A. drinking 

B. producing 

C. eating 

D. sleeping 

Choose the correct option for (5)

A. does 

B. do 

C. did 

D. has done 

Choose the correct option for (6)

A. too idle 

B. too storng 

C. too weak 

D. too quick 

Choose the correct option for (7)

A. slow 

B. fast 

C. idle 

D. dull 

Choose the correct option for (8)

A. yet 

B. but 

C. then 

D. thus 

Choose the correct option for (9)

A. maximum 

B. minimum 

C. average 

D. capacity 

Choose the correct option for (10)

A. producing 

B. creating 

C. eating 

D. striving 

Answer. 
1. (B) 
2. (B) 
3. (D) 
4. (B) 
5. (A) 
6. (C) 
7. (B) 
8. (A) 
9. (B) 
10.(D) 

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.