mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 11 December 2017

SSC Quiz : English Language | 11 - 12 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 09 - 12 - 17


Developing a solid foundation in English will not only help you to increase your knowledge but will also help you to score better in exam. English is a major section in exams which candidate fears a lot. To boost your preparation, MahendraGuru is providing English Quiz for SSC CGL Mains and SSC CHSL exams.

With Mahendra Guru, be the first to know the changes in Grammar which keeps you updated through its Practice sets.

In questions below out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentence and indicate it as your answer :-


1. That which lasts for a short time

A. Regular 

B. Transitory 

C. Rotatory 

D. Repository 

2. Ready to believe anything

A. Credible 

B. Incredible 

C. Credulous 

D. Incredulous 

3. A four footed animal

A. Tetraped 

B. Quadruped 

C. Polyped 

D. Double paired 

4. A person who believes in the total abolition of war

A. Socialist 

B. Communist 

C. Fascist 

D. Pacifist 

5. Constant efforts to achieve something

A. Patience 

B. Vigour 

C. Perseverance 

D. Attempt 

6. One who walks in sleep

A. Somnambulist 

B. Altruist 

C. Somniloquist 

D. Philanthropist 

7. Exclusive control by one group of the means of producing on selling a commodity or service.

A. Oligopoly 

B. Monopoly 

C. Perfect competition 

D. Prime takers 

8. A wall built to prevent the sea or a river from flooding an area.

A. Embankment 

B. Dam 

C. Mound 

D. Overbridge 

9. One who is over protective

A. Caring 

B. Responsible 

C. Loving 

D. Possessive 

10. Incapable of being corrected

A. Phenomenal 

B. Profound 

C. Incorrigible 

D. Incredible 

Answers
1. (B) 
2. (C) 
3. (B) 
4. (D) 
5. (C) 
6. (A) 
7. (B) 
8. (A) 
9. (D) 
10. (C) 




Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.