mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 9 December 2017

SSC Quiz : English Language | 09 - 12 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 09 - 12 - 17


Developing a solid foundation in English will not only help you to increase your knowledge but will also help you to score better in exam. English is a major section in exams which candidate fears a lot. To boost your preparation, MahendraGuru is providing English Quiz for SSC CGL Mains and SSC CHSL exams.

With Mahendra Guru, be the first to know the changes in Grammar which keeps you updated through its Practice sets.

In questions given below, a part of the sentence is highlighted. Below are given alternatives to the highlighted part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, your answer is (D).


1. In these circumstances, they will not be able to meet the assign target to them.

A. targeted assignment 

B. assign target 

C. target assigned 

D. No improvement 

2. It took a long time for him to realise, what was truth?

A. what is truth? 

B. what the truth was? 

C. what was the truth? 

D. No improvement 

3. Roads are wet, it must have rained last night

A. must had 

B. might has 

C. must has 

D. No improvement 

4. If one works hard, you have got rewards

A. one gets 

B. one has got 

C. one will get 

D. No improvement 

5. His reasons can be good. Is it not?

A. Can they? 

B. Isn't he? 

C. Can't they 

D. No improvement 

6. Matthew is addicted to gamble. 

A. is addicted for gamble 

B. is addicted to gambling 

C. is addicted on gamble 

D. No improvement 

7. Despite of applying for many jobs, he is still jobless. 

A. Despite for applying for many jobs 

B. Despite to apply for many job 

C. Despite applying for many jobs 

D. No improvement 

8. He asked me what I was named. 

A. what is my name 

B. what my name was 

C. what my name is 

D. No improvement 

9. You should never put off till tomorrow what you can do today. 

A. does 

B. desires 

C. postpones 

D. No improvement 

10. He is busy now he has decided to write the letter later. 

A. he can write 

B. he will writes 

C. he will be writing 

D. No improvement 

Answers :-
1. (C) 
2. (B) 
3. (D) 
4. (C) 
5. (C) 
6. (B) 
7. (C) 
8. (C) 
9. (D) 
10. (C) 

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.