mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 7 December 2017

SSC Quiz : English Language | 07 - 12 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 07 - 12 - 17


Developing a solid foundation in English will not only help you to increase your knowledge but will also help you to score better in exam. English is a major section in exams which candidate fears a lot. To boost your preparation, MahendraGuru is providing English Quiz for SSC CGL Mains and SSC CHSL exams.

With Mahendra Guru, be the first to know the changes in Grammar which keeps you updated through its Practice sets.

ln the questions given below choose the word most opposite in meaning to the given word and mark it in the Answer-Sheet.


1. Superior 

A. Distrust 

B. Wholesome 

C. Lower 

D. Grave 

2. Procreate 

A. Beget 

B. Slay 

C. Imparity 

D. Parity 

3. Throng 

A. Mob 

B. Dunce 

C. Certain 

D. Disperse 

4. Expunge

A. Destroy 

B. Control 

C. Revenge 

D. Befriend 

5. Obnoxious 

A. Odious 

B. Hybrid 

C. Vapid 

D. Cordial 

6. Ludicrous 

A. Beautiful 

B. Sensible 

C. Cordial 

D. Lethargic 

7. Loathe 

A. Lazy 

B. Discard 

C. Foam 

D. Praise 

8. Surfeit 

A. Satiate 

B. Surplus 

C. Scarcity 

D. Avalanche 

9. Sombre 

A. Cheerful 

B. Sleepy 

C. Miser 

D. Speechless 

10. Monotonous 

A. Terrible 

B. Being 

C. Interesting 

D. Disastrous 

Answer. 

1. (C) 
2. (B) 
3. (D) 
4. (A) 
5. (D) 
6. (B) 
7. (D) 
8. (C) 
9. (A) 
10. (C)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.