mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 29 December 2017

Bank Quiz : Computer Knowledge | 29 -12-17

mahendra Guru
Computer is the easiest and scoring section in every bank's examination which is entirely based on the basic knowledge of computer. Computer Quiz basically judges your basic knowledge and helps to analyze your performance so that you can improve your preparation level for an upcoming exam. Mahendra Guru provides you a Computer Knowledge Quiz for Bank examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.
Mahendra Guru provides you a Bank Quiz of Computer Knowledge on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before an exam. Mahendra Guru also provides you with an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase on my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavour for your success. You can also study in details through our E-Mahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of Computer Knowledge.


Q1. How many types of storage loops exists in magnetic bubble memory

A) 8

B) 4

C) 16

D) 2

E) All of these

ANS-DQ2. When did IBM introduce the 20286 based PC/AT?

A) 1982

B) 1984

C) 1985

D) 1989 

E) All of these

ANS-B
Q3. The silicon chips used for data processing are called

A) RAM chips

B) ROM chips

C) Microprocessors

D) PROM chips

E) All of these

ANS-C
Q4. Which computers used operating systems by Microsoft?

A) IBM PCs

B) Apple/Macintosh PCs

C) IBM Compatibles

D) Both A & C

E) Both A & B

ANS-D

Q5. One of the main features that distinguish microprocessors from micro-computer is

A) Words are usually large in microprocessors

B) Words are shorter in microprocessors

C) Microprocessor does not contain I/O device

D) Exactly the same as the machine cycle time

E) All of these

ANS-C

Q6. Napier’s Bones were invented in

A) 1614

B) 1617

C) 1620

D) None of these

E) All of these

ANS-B
Q7. One computer that is not considered a portable computer is

A) Minicomputer

B) A laptop computer

C) Tablet PC

D) All of the these

E) None of these

ANS-A
Q8. Computers built before the First Generation of computers were:

A) Mechanical

B) Electro-mechanical

C) Electrical

D) None of these

E) All of these

ANS-B

Q9. Which of the following is a way to access secondary memory?

A) Random access memory

B) Action method

C) Transfer method

D) Density method

E) All of these

ANS-A
10. What is System Analysis?

A) The design of the screen the user will see and use to enter or display data

B) System analysis defines the format and type of data the program will use

C) System Analysis involves creating formal model of the problem to be solved

D) None of the these

E) All of these

ANS-C

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.