mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 26 December 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 26 -12-17

mahendra Guru
Computer is the easiest and scoring section in every bank's examination which is entirely based on the basic knowledge of computer. Computer Quiz basically judges your basic knowledge and helps to analyze your performance so that you can improve your preparation level for an upcoming exam. Mahendra Guru provides you a Computer Knowledge Quiz for Bank examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.
Mahendra Guru provides you a Bank Quiz of Computer Knowledge on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before an exam. Mahendra Guru also provides you with an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase on my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavour for your success. You can also study in details through our E-Mahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of Computer Knowledge.


Q1. What was the nickname of the computer used by the Americans in 1952 for their H-bomb project?

A) ENIAC

B) EDSAC

C) MANIAC

D) UNIVAC

E) None of these

ANS-C


Q2. Which is the type of memory for information that does not change on your computer?

A) RAM

B) ROM

C) ERAM

D) RW / RAM

E) None of these

ANS-B


Q3. LSI, VLSI & ULSI chips were used in which generation?

A) First

B) Second

C) Third

D) Fourth

E) None of these

ANS-D


Q4. Which of the following is the largest manufacturer of Hard Disk Drives?

A) IBM

B) Seagate

C) Microsoft

D) 3M

E) None of these


ANS-B


Q5. Networking such as LAN, MAN started from

A) First generation

B) Second generation

C) Third generation

D) Fourth generation

E) None of these

ANS-D


Q6. Which characteristic of computer distinguishes it from electronic calculators?

A) Accuracy

B) Storage

C) Versatility

D) Automatic

E) None of these


ANS-C


Q7. Which of the following registers is used to keep track of address of the memory location where the next instruction is located?

A) Memory address register

B) Memory data register

C) Instruction register

D) Program counter

E) None of these

ANS-D


Q8. Which of the following is not the classification of computers based on application?

A) Electronic Computers

B) Analog Computers

C) Digital Computers

D) Hybrid Computers

E) None of these

ANS-A


Q9. Which of the following is not a type of Software

A) System Software

B) Application Software

C) Utility Software

D) Entertainment Software

E) None of these

ANS-D


Q10. Who invented the high-level language C?

A) Dennis M. Ritchie

B) Niklaus Writh

C) Seymour Papert

D) Donald Kunth

E) None of these

ANS-A

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.