mahendras

IBPS RRB 2018 | SBI Clerk 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018 | Rajasthan Constable 2018 | UP Police Constable 2018 | RBI Assistant 2018 | RBI Grade B 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 19 December 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 19 -12-17

mahendra Guru

Q1. The most widely used type of database management system is the:

(1) Flat database

(2) Network database


(3) Relational database


(4) Hierarchical database


(5) None of the above


Ans-(3)-Relational database

Q2. Which among the following is the reboot where the power to the system is physically turned off and back on again, causing an initial boot of the machine?


(1) Toggle


(2) Cold booting


(3) Warm booting


(4) Logging off


(5) None of these


Ans-(2)-Cold booting


Q3. What type of Internet company provides pay-per-use software?


(1) Software leasing


(2) Software developers


(3) Ethernet


(4) Application service provider (ASP)


(5) None of the above


Ans-(4)-Application service provider (ASP)


Q4. ________ is a protocol-based communication system between a server and its clients.


(1) Selector


(2) Web socket


(3) Web worker


(4) Modernizr


(5) None of these


Ans-(2)-Web socket


Q5. Which of the following HTML elements is the starting element in all HTML document?


(1) Root


(2) Metadata


(3) Section


(4) Heading


(5) Phrasing


Ans-(1)-Root


Q6. Who invented the QWERTY keyboard?


(1) Carl Sholes

(2) Karl Sholes


(3) Christopher Latham Sholes


(4) Christopher Sholes


(5) None of these


Ans-(3)-Christopher Latham Sholes


Q7. What is Windows Vista?


(1) Processor


(2) Operating System


(3) Input device


(4) Memory


(5) None of these


Ans-(2)-Operating System

Q8. Assembly is a _______ based low-level language replacing binary machine-code instructions, which are very hard to remember, it is the classic and uncontroversial example of a low-level language.


(1) Memory


(2) High Level


(3) Key


(4) Mnemonic


(5) FORTRAN


Ans-(4)-Mnemonic


Q9. China now has more of the world's fastest supercomputers than other countries. Which among the following is a Chinese supercomputer?


(1) BlueGene/Q system


(2) Cray XC30


(3) Shaheen II


(4) Fujitsu’s K


(5) Tianhe-2


Ans-(5)-Tianhe-2


Q10. What is a spoiler?


(1) Type of printer


(2) Peripheral device


(3) Program


(4) Output device


(5) None of these


Ans-(3)-Program

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.