mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 18 December 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 18 -12-17

mahendra Guru


Q1. Which among the following is not a mobile Operating System?

1.Bada

2.Safari

3.Symbian

4.MeeGo

5.WebOS

Ans-2-Safari
Q2. Which among the following key can be used as a shortcut to rename a folder in Microsoft Windows 8 and higher versions?

1.F2

2.F4

3.F6

4.F9

5.F11

Ans-1-F2

Q3. AT&T designed its first commercial modem, specifically for converting digital computer data to analog signals for transmission across its long distance network. What is the name of the modem?

1.Telex

2.Memex

3.CompuServe

4.Bell 103 dataset

5.Dataphone

Ans-5-Dataphone


Q4. Integrated Chips or IC’s were started to be in use from which generation of Computers?

1.1st Generation

2.2nd Generation

3.3rd Generation

4.4th Generation

5.5th Generation

Ans-3-3rd Generation


Q5. In Computer programming there is set of subroutine definitions, protocols, and tools for building software and applications. Which among the following is a term for sets of requirements that govern how one application can talk to another?

1.UPS

2.API

3.CGI

4.J2EE

5.OLE

Ans-2-API


Q6. BSoDs can be caused by poorly written device drivers or malfunctioning hardware, such as faulty memory, power supply issues, overheating of components, or hardware running beyond its specification limits. Which color screen is displayed when encountered a BSOD Error?

1.Red

2.Grey

3.Black

4.Blue

5.Green

Ans-4-Blue
7. Which among the following is the smallest unit in an image in a computer screen?

1.Unit

2.Pixel

3.Array

4.Resolution

5.Clip

Ans-2-Pixel


Q8. Microsoft Word is a word processor developed by Microsoft. In MS Word Spelling Check is a feature available in which tab?

1.File

2.Home

3.Insert

4.Review

5.References

Ans-4-Review


Q9. There is a network that can connect networks ranging from small location or area to a bigger range including public packet network and large corporate networks. That network's enterprise allows users to share access to applications, services and other centrally located resources. Its ability for a huge geographical access has transformed networking. Which among the following is that network?

1.SAN

2.CAN

3.LAN

4.WAN

5.MAN

Ans-4-WAN

Q10. Which among the following is not an Object Oriented Programming Language?

1.Python

2.PASCAL

3.Java

4.C++

5.Ruby

Ans-2-PASCAL


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.