mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 13 December 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 13 -12-17

Mahendra Guru
Bank Quiz: Computer Knowledge | 13 -12-17



Q 1. Who among the following is known as the Father of The Internet?

1. Tim Berners-Lee

2. Raymond Tomilson

3. Douglas Englebart 

4. Charles Babbage

5. Vint Cerf

Ans-5-Vint Cerf

Q 2. Which among the following is a device that has functioning of a mobile information manager?

1. PDA

2. MICR

3. Mainframe

4. Light Pen

5. OCR

Ans-1- PDA

Q 3. ______ key combination is used to reverse the last Undo.

1. Ctrl+A

2. Ctrl+C

3. Ctrl+W

4. Ctrl+Y

5. Ctrl+Z

Ans-4- Ctrl+Y

Q 4. IEEE standard 802.3 is for which of the following?

1. Higher Layer LAN Protocols

2. Wireless PAN

3. Ethernet

4. Bluetooth certification

5. None of the above

Ans-3-Ethernet

Q 5. The OSI model defines internetworking in terms of a vertical stack of layers. The OSI model doesn't perform any functions in the networking process. It is a conceptual framework so we can better understand complex interactions that are happening. Frame is protocol data unit of which OSI Layer?

1. Layer 7

2. Layer 3

3. Layer 8

4. Layer 1

5. Layer 2

Ans-5-Layer 2

Q 6. Which of the following is a term for the process of trading goods over the Internet?

1. e-selling-n-buying

2. e-trading

3. e-finance

4. e-salesmanship

5. e-commerce

Ans-5-e-commerce

Q 7. An example of a telecommunications device is a ________.

1. keyboard

2. mouse

3. printer

4. modem

5. None of these

Ans-4-modem

Q 8. An application where only one user accesses the database at a given time is an example of a(n) ________ .

1. single-user database application

2. multiuser database application

3. e-commerce database application

4. data mining database application

5. None of these

Ans-1-single-user database application

Q 9. A nibble is equal to _____________ bits.

1. 16

2. 32

3. 4

4. 8

5. 18

Ans-3- 4 bits

Q 10. What is a named area on a disk that is used to store related subfolders and files called?

1. desktop

2. folder

3. menu

4. Safari

5. explorer

Ans-2-folder

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.