mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 11 December 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 11 -12-17

Mahendra Guru
Bank Quiz: Computer Knowledge | 11 -12-17



Q1. The hexadecimal number system represents symbols __________ and __________.

1.0-9, A-E

2.0-9, A-F

3.1-10, A-E

4.1-10, A-F

5.None of these

Ans-2-0-9, A-F

Q2. Which of the following gates is a complement of the X-OR gate?

1.NOT gate

2.NOR gate

3.AND gate

4.X-NOR gate

5.None of these

Ans-4-X-NOR gate

Q3. __________ are the gates that can be used to implement any type of Boolean logic.

1.OR gates

2.Universal gates

3.NAND gates

4.Exclusive-NOR gates

5.AND gates

Ans-2-Universal gates

Q4. In number system, LSD stands for ___________.

1.Left Significant Digit

2.Low Significant Digit

3.Lower Significant Digit

4.Least Significant Digit

5.Low Simple Digit

Ans-4-Least Significant Digit

Q5. FORTRAN is a programming language. It is more suitable for _______.

1.business applications

2.marketing applications

3.scientific applications

4.statically calculative applications

5.None of these

Ans-3-scientific applications

Q6. Which of the following threads is used in an operating system?

1.User-level thread

2.Kernel-level thread

3.Hardware-level thread

4.Both (1) and (2)

5.None of these

Ans-4-Both (1) and (2)

Q7. Each excel file is called a workbook because:

1.It can contain text and data

2.It can be modified

3.It can contain many sheets including worksheets and chart sheets

4.You have to work hard to create it

5.It can create charts

Ans-3-It can contain many sheets including worksheets and chart sheets

Q8. A function inside another function is called a _______ function.

1.Nested

2.Round

3.Sum

4.Text

5.Grouped

Ans-1-Nested

Q9. VIRUS stands for___________.

1.Vital Information Resources Under Siege

2.Viral Important Record User Searched

3.Very Interchanged Result Until Source

4.Very Intelligent Resources Under Search

5.None of these

Ans-1-Vital Information Resources Under Siege

Q10. Changing desktop wallpaper is a simple task which can be accessed through ________ section of all control panel items. 

1.Personalize

2.Image

3.Graphics

4.Windows

5.Browser

Ans-1-Personalize


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.