mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 27 November 2017

SSC Quiz : English Language | 27 - 11 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 25 - 11 - 17


In the following questions, a sentence has been given in Active Voice / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice.

1. Open the door

A. The door must be opened 

B. The door will be opened 

C. The door is opened 

D. Let the door be opened 


2. He did not exploit anybody

A. Nobody was exploited by him 

B. Anybody had been exploited by him 

C. Nobody would be exploited by him 

D. Nobody has been exploited by him 

3. Did he remember the recipe and ingredients?

A. Are the recipe and ingredients remembered by him? 

B. Was he remembering the recipe and ingredients? 

C. Were the recipe and ingredients remembered by him? 

D. Did the name and address be remembered by him? 

4. We must now deal with these situations

A. These situations must now be dealt with by us 

B. These situations must now be dealing with by us 

C. These situations must now deal with us 

D. These situations are to be dealt with us. 

5. The men were ploughing a hole in the ground

A. A hole had been ploughed in the ground by the men 

B. In the ground, the men ploughed a hole 

C. A hole in the ground has been ploughed by the men 

D. A hole was being ploughed by the men in the ground 

6. The students loudly cheered the teacher’s speech

A. The teacher’s speech was loudly cheered by the students 

B. The teacher’s speech is loudly cheered by the students 

C. The students loudly cheered the teacher for his speech 

D. The speech of the teacher was loudly cheered by the students 

7. Someone is following them

A. They are followed by someone 

B. They are being followed by someone 

C. They were being followed by someone 

D. They had been followed by someone 

8. She hasn’t slept in her bed

A. Her bed hasn’t been slept in 

B. She had not been slept in her bed 

C. Her bed had been slept in 

D. Her bed had not been slept in 

9. I was recommended bed rest

A. Somebody recommended bed rest 

B. Somebody recommend me to bed rest 

C. Somebody recommended me bed rest 

D. Somebody recommends me bed rest 

10. Many a tourist has been saved from the man-eaters by these hunters

A. These hunters will save many a tourist from the man-eaters 

B. These hunters save many a tourist from the man-eaters 

C. These hunters saved many a tourist from the man-eaters 

D. These hunters have saved many a tourist from the man-eaters 

Answer. 1. (D) 2. (A) 3. (C) 4. (A) 5. (D) 6. (A) 7. (B) 8. (A) 9. (C) 10. (D)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.