mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 25 November 2017

SSC Quiz : English Language | 25 - 11 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 25 - 11 - 17



In the following questions, a sentence has been given in Active Voice / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice.

1. Must we cut this stem ?

A. Must this stem will cut ? 

B. Must this stem be cut ? 

C. Must this stem was cut ? 

D. Must this stem is cut ? 

2. Didn’t he tell you to be here by six o’ clock?

A. Weren’t you told to be here by six o’ clock? 

B. Haven’t he told you to be here by six o’ clock? 

C. You were expected to be here by six o’ clock 

D. They expected you to be here by six o’ clock 

3. She will be well looked after.

A. They will look after her well 

B. They can look after her well

C. They may look after her well 

D. They shall look after her well 

4. Don’t touch this file

A. This file does not be touched 

B. This file must not be touched 

C. This file don’t be touched 

D. This file should not be touched 

5. One can’t gather needles from hay

A. Hay can’t be gathered from needles 

B. Needles can’t be gathered from hay 

C. Needles and hay can’t be gathered by one 

D. Needles can’t be gathered by them 

6. They will have completed the task by the time we get there

A. The task will be completed by the time we get there 

B. The task will have been completed by the time we get there 

C. The task will have completed by the time we get there 

D. The task will have been completed by the time we have got there 

7. You will have to demolish this skyscraper as you have not compiled with the town planning regulations.

A. This sky scraper will have to be demolished as the town planning regulations have not been compiled with 

B. This sky scraper will have to be demolished by you as the town planning regulations have not been compiled by you 

C. This sky scraper will be demolished as the town planning regulations have not been compiled with. 

D. This sky scraper will have to be demolished as the town planning regulations have not been compiled. 

8. He has written a song which fascinates every one.

A. A song has been written by him which fascinates every one. 

B. Everyone is fascinated by the song which has been written by him. 

C. Song written by him fascinates every one. 

D. Everyone fascinates the song which is written by him. 

9. Will these happy days be ever forgotten by me?

A. Will I ever forget these happy days? 

B. Shall I ever forget these happy days? 

C. Would I forgot those happy days? 

D. Ever shall I forget those happy days? 

10. You are requested to allow him.

A. Please allow him. 

B. I request you to allow me. 

C. He request to allow me. 

D. I plead you to allow him. 

Answer
1. (B) 
2. (A) 
3. (A) 
4. (D) 
5. (B) 
6. (B) 
7. (A) 
8. (B) 
9. (A) 
10. (A)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.