mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 23 November 2017

SSC Quiz : English Language | 23 - 11 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 23 - 11 - 17


Developing a solid foundation in English will not only help you to increase your knowledge but will also help you to score better in exam. English is a major section in exams which candidate fears a lot. To boost your preparation, MahendraGuru is providing English Quiz for SSC CGL Mains and SSC CHSL exams.

With Mahendra Guru, be the first to know the changes in Grammar which keeps you updated through its Practice sets.


In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and mark your answer. In case of no error mark D as your answer. 



1. They sought the elimination (A)/ rather then suppression (B)/ of an ethnic group. (C)/ No error (D) 

Answer. (B) Use ‘than’ instead of ‘then’ 

2. There have been an attempt (A)/ to suppress the narratives of both (B)/ victim and witness. (C)/ No error (D) 

Answer. (A) Use ‘has been’ instead of ‘have been’ 

3. The police officer (A)/ took a courageous (B)/ stand against the regime. (C)/ No error (D) 

Answer. (D) No error 

4. He is a gregarious (A)/ character who (B)/ love discussion. (C)/ No error (D) 

Answer. (C) Use ‘loves’ instead of ‘love’ 

5. The stigma of bearing (A)/ testimony is attached (B)/ to witness and survivor. (C)/ No error (D) 

Answer. (D) No error 

6. There is a second fail (A)/ of a more drastic kind, and it is the (B)/ failure of the word secular. (C)/ No error (D) 

Answer. (A) Use ‘failure’ instead of ‘fail’ 

7. Secularism as an (A)/ electoral idea (B)/ seem a nostalgia. (C)/ No error (D) 

Answer. (C) Use ‘seems’ instead of ‘seem’ 

8. The abandonment of the word (A)/ secular is another epochal (B)/ but unnotice moment in this election.(C)/ No error (D) 

Answer. (C) Use ‘unnoticed’ instead of ‘unnotice’ 

9. The silence of the lambs about (A)/ broader issues and values (B)/ have affected the quality of debate in many ways. (C)/ No error (D) 

Answer. (C) Use ‘has’ instead of ‘have’ 

10. The election is more a battle (A)/ of interests rather than a (B)/ debate about a future vision of society. (C)/ No error (D) 

Answer. (D) No error

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.