mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 22 November 2017

SSC Quiz : English Language | 22 - 11 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 22 - 11 - 17



Developing a solid foundation in English will not only help you to increase your knowledge but will also help you to score better in exam. English is a major section in exams which candidate fears a lot. To boost your preparation, MahendraGuru is providing English Quiz for SSC CGL Mains and SSC CHSL exams.



With Mahendra Guru, be the first to know the changes in Grammar which keeps you updated through its Practice sets.



In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and mark your answer. In case of no error mark D as your answer. 


1. She was concerned (A)/ the new metaphors and attitudes (B)/ that had infected her son. (C)/ No error (D) 

Answer. (A) Use ‘about’ after ‘concerned

2. She had two children, (A)/ the old was a girl of 12 (B)/ and the younger a boy of 10. (C)/ No error (D)

Answer. (B) Use ‘older’ instead of ‘old’

3. The normalcy of rape (A)/ and murder occupy (B)/ a different colorations. (C)/ No error (D)

Answer. (B) Use ‘occupies’ instead of ‘occupy’

4. One wonder whether (A)/ a society recovers (B)/ easily from such violence. (C)/ No error (D)

Answer. (A) Use ‘wonders’ instead of ‘wonder’

5. A façade of normalcy (A)/ makes the society (B)/ felt surreal. (C)/ No error (D)

Answer. (C) Use ‘feel’ instead of ‘felt’

6. One of the biggest casualty (A)/ of the  Gujarat elections (B)/ is memory. (C)/ No error (D)

Answer. (A) Use ‘casualties’ instead of ‘casualty’

7. They affected ordinary life and (A)/ even the mentality (B)/ of Ahmedabad. (C)/ No error (D)

Answer. (D) No error

8. In a sense it was a civic and (A)/ cosmic catastrophe that is (B)/ regarded as political incorrect to talk about. (C)/ No error (D)

Answer. (C) Use ‘politically’ instead of ‘political’

9. A few small stories from the (A)/ aftermath might illustrate (B)/ what I am worried. (C)/ No error (D)

Answer. (C) Use ‘about’ after ‘worried’

10. The first comes from a concerned mother, (A)/ a school teacher which (B)/ asked me to talk to her children. (C)/ No error (D)

Answer. (B) Use ‘who’ instead of ‘which’

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.