mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 21 November 2017

SSC Quiz : English Language | 21 - 11 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 18 - 11 - 17


Developing a solid foundation in English will not only help you to increase your knowledge but will also help you to score better in exam. English is a major section in exams which candidate fears a lot. To boost your preparation, MahendraGuru is providing English Quiz for SSC CGL Mains and SSC CHSL exams.


With Mahendra Guru, be the first to know the changes in Grammar which keeps you updated through its Practice sets.



In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and mark your answer. In case of no error mark D as your answer. 

1. The judgment /(A) has understandably caused /(B) great dismay with activists /(C). No error (D) 

Ans. (C) Use ‘amongst’ in place of ‘with’. 

2. There will be certainly not (A)/ enough water for the (B)/ entire world to consume. /(C). No error (D) 

Ans. (A) Use ‘will certainly not be’ 

3. The SC panel probing /(A) the issue has found /(B) prima facie evidence of his guilt /(C). No error (D) 

Ans. (D) No error 

4. Supply of water is simply not enough (A)/ to meet the needs of over (B)/ seven billions thirsty people. /(C). No error (D) 

Ans. (C) Use ‘billion’ instead of ‘billions’ 

5. The controversy generated /(A) for the student’s allegation has /(B) dented the Principal’s prestige /(C). No error (D) 

Ans. (B) Use ‘by’ instead of ‘for’. 

6. There are some 1,400 million cubic kilometres (A)/ of it on the earth and it circulates(B)/ through the hydrological cycle. /(C). No error (D) 

Ans. (D) No error 

7. Political scientist David Easton had /(A) argued that political systems /(B) running on an input-output model /(C). No error (D) 

Ans. (C) Use ‘run’ on place of ‘running’. 

8. It is not uncommon to see lives (A)/ changed and generations altered (B)/ in this quest for a basic necessity. /(C). No error (D) 

Ans. (D) No error 

9. The meaning of /(A) political rights has /(B) be reduced to the right to vote /(C). No error (D) 

Ans. (C) Use ‘been’ instead of ‘be’. 

10. Water is the universal fuel (A)/ with not viable (B)/ or foreseeable alternative. /(C). No error (D) 

Ans. (B) Use ‘no’ instead of ‘not’

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.