mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 20 November 2017

SSC Quiz : English Language | 20 - 11 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 18 - 11 - 17


In the following passage from question Nos.1 to 10 , some of the words have been left out. First read the passage over and try to understand what it is about. Then fill in the blanks with the help of the alternatives given.

The presence of certain (1) makes friendship a special (2). A (3) friend is consistent and honest. A (4) is not (5) to give an honest (6) and does not say things for the sake of getting (7). A friend provides companionship and continuous (8). There is no room for pride, (9) or rivalry in (10).

(1). A. qualities 

B. qualify 

C. frequencies 

D. degrees 

(2). A. hardship 

B. courtship 

C. scholarship 

D. relationship 

(3). A. true 

B. truth 

C. truthful 

D. truly 

(4). A. befriend 

B. friendship 

C. friend 

D. friendly 

(5). A. fear 

B. afraid 

C. fright 

D. fret 

(6). A. opinion 

B. concern 

C. dominion 

D. suggestion 

(7). A. approve 

B. appear 

C. approval 

D. approved 

(8). A. support 

B. supportive 

C. suppress 

D. provide 

(9). A. jeopardize 

B. humility 

C. jealousy 

D. open-mindedness 

(10). A. friendship 

B. friendly 

C. befriend 

D. courtship 

Answer. 1. (A) 2. (D) 3. (A) 4. (C) 5. (B) 6. (A) 7. (C) 8. (A) 9. (C) 10. (A) 




0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.