mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 18 November 2017

SSC Quiz : English Language | 18 - 11 - 17

Mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 18 - 11 - 17

Close Test : Read the passage carefully and fill the appropriate word in the gap from the choices provided below-

Begin with a strong (1), keen desire to the object which you want to achieve. If your desire is weak, momentary, or (2), your achievements will also be likewise and there may be no (3) at all. But if you go after your (4) with energy, determination, persistence and an ever-present, (5), burning, clear-cut, definite desire, nothing under the sum can keep you from success. Remember that only (6) the depth of your desire depends the swiftness of your progress towards success. Persistence and dogged (7) will guarantee success against all (8). No matter what happens, keep cool and keep trying. Never give up. The hardest man to beat is the one who will not (9). He will (10) the seeming setbacks and ultimately crown himself with success.

1. A. persistent 

B. consistent 

C. resistant 

D. continuous 

2. A. frugal 

B. immediate 

C. transient 

D. uncertain 

3 A. requirements 

B. achievements 

C. consequences 

D. repercussion 

4. A. goal 

B. destination 

C. desire 

D. incentive 

5. A. biting 

B. diminishing 

C. gnawing 

D. decaying 

6. A. over 

B. upon 

C. at 

D. on 

7. A. determination 

B. end 

C. destination 

D. aim 

8. A. obstacle 

B. odds 

C. hindrances 

D. impediments 

9. A. quit 

B. forgo 

C. leave 

D. Shirk 

10. A. occupy 

B. conquer

C. invade 

D. confiscate 


ANSWER: 

1. (A) 2. (C) 3. (B) 4. (A) 5. (C) 6. (B) 7. (A) 8. (B) 9. (A) 10. (B)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.