mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 14 November 2017

SSC Quiz : English Language | 14 - 11 - 17

mahendra Guru

In the questions given below, choose the word most similar in meaning to the given word and mark your answer.

1. Formidable

(A) Tough

(B) Acme

(C) Insignificant

(D) Acrimonious

Answer. (A) Tough

2. Ebb

(A) Increase

(B) Diminish

(C) Anchorite

(D) Expand

Answer. (B) Diminish

3. Remit

(A) Forward

(B) Alchemy

(C) Receive

(D) Collect

Answer. (A) Forward

4. Incur

(A) Quit

(B) Suspend

(C) Encounter

(D) Amnesia

Answer. (C) Encounter

5. Fatal

(A) Healthy

(B) Harmless

(C) Destructive

(D) Abate

Answer. (C) Destructive

6. Faculty

(A) Inability

(B) Inaptness

(C) Talent

(D) Accede

Answer. (C) Talent

7. Intellect

(A) Anathema

(B) Intuition

(C) Appal

(D) Stupidity

Answer. (B) Intuition

8. Hunger

(A) Appetite

(B) Crave

(C) Desire

(D) Wish

Answer. (A) Appetite

9. Huge

(A) Stupendous

(B) Little

(C) Minute

(D) Petty

Answer. (A) Stupendous

10. Harmony

(A) Agreement

(B) Antagonism

(C) Cacophony

(D) Conflict

Answer. (A) Agreement

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.