mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 11 November 2017

SSC Quiz : English Language | 11 - 11 - 17

mahendra Guru

In the questions given below, choose the word most similar in meaning to the given word and mark your answer.


1. Viaduct

(A) Affected

(B) Bridge

(C) Cabal

(D) Blandishment

Answer. (B) Bridge

2. Exalted

(A) Low

(B) Banal

(C) Affluence

(D) Glorious

Answer. (D) Glorious

3. Aqueduct

(A) Affront

(B) Canal

(C) Bedlam

(D) Cadence

Answer. (B) Canal

4. Abnegate

(A) Abdicate

(B) Copious

(C) Covert

(D) Usurp

Answer. (A) Abdicate

5. Access

(A) Conflagration

(B) Entrance 

(C) Exit

(D) Coerce

Answer. (B) Entrance 

6. Confine

(A) Dubious

(B) Release

(C) Imprison

(D) Fecund

Answer. (C) Imprison

7. Excess

(A) Fortitude

(B) Shortage

(C) Diaphanous

(D) Surfeit

Answer. (D) Surfeit

8. Initiative

(A) Attempt

(B) Fallacy

(C) Inaptness

(D) Lucky

Answer. (A) Attempt

9. Legitimate

(A) Dulcet

(B) Logical

(C) Garrulous

(D) Unreasonable

Answer. (B) Logical

10. Massive

(A) Gigantic

(B) Germane

(C) Tiny

(D) Huge

Answer. (A) Gigantic

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.