mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 6 November 2017

SSC Quiz : English Language | 06 - 11 - 17

mahendra Guru

In questions given below, a sentence has been given in Active/Passive form’ Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active form.


1. The girls laughed at the boy.

(A) The boy was laughed by the girls.

(B) The boy was laugh by the girls.

(C) The boy was laughed to by the girls.

(D) The boy was laughed at by the girls.


2. The sweet song charmed the listener.

(A) The listeners were charmed for the sweet song.

(B) The listeners were charmed by the sweet song.

(C) The listeners were charmed with the sweet song.

(D) The listeners were charmed to the sweet song.


3. People consume coffee all over the world.

(A) The coffee is consumed all over the world.

(B) The coffee is consumed all over the world.

(C) The coffee is consumed all over the world.

(D) The coffee is consumed all over the world.


4. English is taught here.

(A) Teacher teaches English there.

(B) Teacher teaches English here.

(C) Teacher teach English here.

(D) someone taught English here.


5. Please keep to the left.

(A) You are ordered to keep to the left. 

(B) You are requested to keep to the left. 

(C) You are requested to keeping to the left.

(D) You are requested for keep to the left.

6. Open the gate.

(A) Let the gate be open.

(B) Let the gate be opened.

(C) Let the gate been opened.

(D) Let opened the gate.

7. Switch off the phone.

(A) You are order to switch off the phone.

(B) You are ordered to switched off the phone.

(C) You are ordered to switch off the phone.

(D) You are ordered to switch of the phone.

8. He gave me his suit for one day.

(A) I was given his suit by him for one day.

(B) I was given his suit by his for one day.

(C) I was giving his suit by him for one day.

(D) I had given his suit by him for one day.

9. She wants to buy a car.

(A) A car is to be bought by her.

(B) A car is wanted to be bought by her.

(C) She wanted a car to be bought.

(D) She wants a car to be bought.

10. Why did you not help Suresh?

(A) Why were Suresh not helped by you?

(B) Why did Suresh not help by you?

(C) Why was Suresh not helped by you?

(D) Why had Suresh not helped by you?

Answers : 

 1. (D) 2. (C) 3. (B) 4. (B) 5. (B) 6. (B) 7. (C) 8. (A) 9. (D) 10. (C)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.