mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 4 November 2017

SSC Quiz : English Language | 04 - 11 - 17

mahendra Guru

In questions given below, a sentence has been given in Active/Passive form’ Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active form. 
1. People speak English all over the world. 

(A) English is spoken all over the world. 

(B) English is spoke all over the world. 

(C) English is spoken all over the world by the people. 

(D) English is speaking all over the world by the people. 

2. The forest fire destroyed the whole suburb.

(A) The whole suburb is destroyed by the forest fire. 

(B) The whole suburb was destroy by the forest fire. 

(C) The whole suburb was destroyed by the forest fire. 

(D) The whole suburb had destroyed by the forest fire. 

3. We are going to watch a movie tonight.

(A) A movie is going to be watched by us tonight. 

(B) A movie is going to be watch by us tonight. 

(C) A movie was going to be watched by us tonight. 

(D) A movie is watched by us tonight. 

4. Vinod teaches Rakesh. 

(A) Rakesh was taught by Vinod. 

(B) Rakesh is taught by Vinod. 

(C) Rakesh is taught to Vinod. 

(D) Rakesh is being taught by Vinod. 

5. She is praising me. 

(A) I am praised by her. 

(B) I am been praised by her. 

(C) I am being praised by her. 

(D) I am being praise by her. 

6. They will have finished the work. 

(A) The work will have be finished by them. 

(B) The work will have been finished by them. 

(C) The work will have finished by them. 

(D) The work will be finished by them. 

7. Your intelligence surprised me. 

(A) I was surprised at your intelligence. 

(B) I was surprised by your intelligence. 

(C) I was surprised for your intelligence. 

(D) I was surprised to your intelligence. 

8. I shall oblige him. 

(A) He will be obliged in me. 

(B) He will be obliged by me. 

(C) He will be obliged towards me. 

(D) He will be obliged to me. 

9. This news alarmed her parents. 

(A) Her parents was alarmed at this news. 

(B) Her parents were alarmed by this news. 

(C) Her parents were alarmed at this news. 

(D) Her parents were been alarmed at this news. 

10. This chocolate interests me. 

(A) I am interested by this chocolate. 

(B) I am interested in this chocolate. 

(C) I am interested to this chocolate. 

(D) I am interested at this chocolate. 

Answers

1. (A) 2. (C) 3. (A) 4. (B) 5. (C) 6. (B) 7. (A) 8. (D) 9. (C) 10. (B)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.