mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 3 November 2017

SSC Quiz : English Language | 03 - 11 - 17

mahendra Guru

In questions given below, a sentence has been given in Active/Passive form’ Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active form. 

1. Is a letter being written by me? 

(A) Is a letter written by me? 

(B) Am I writing a letter? 

(C) Is a letter written by? 

(D) Am I write a letter? 

2. The room is swept and mopped before I return. 

(A) Somebody has swept and mopped the room before I return. 

(B) Somebody is sweeping and mopping the room before I return. 

(C) Somebody sweeps and mops the room before I return. 

(D) Somebody sweeps and mop the room before I return. 

3. Honesty is the best policy is known to all.

(A) It is known that honesty is the best policy. 

(B) All know that Honesty is the best policy. 

(C) All knows whether honesty is the best policy 

(D) It is known by us that honesty is the best poicy. 

4. He didn’t speak even a single word in the class.

(A) Even a single word was not spoken by him in the class. 

(B) Even a single word was not been spoken by him in the class. 

(C) Even a single word was not being spoken by him in the class. 

(D) Even a single word was spoken by him in the class. 

5. I have cycled more than twenty kilometres. 

(A) More than twenty kilometres have being cycled by me. 

(B) More than twenty kilometres have been cycled by me. 

(C) More than twenty kilometres have been cycled by I. 

(D) More than twenty kilometres has been cycled by me. 

6. A giraffes roam the savannah.

(A) The savannah are roamed by a giraffes. 

(B) The savannah is being roamed by a giraffes. 

(C) The savannah is roamed by a giraffes. 

(D) The savannah roamed by a giraffes. 

7. Japlean will clean the room every Sunday.

(A) The room will cleaned by Japlean every Sunday. 

(B) The room will be cleaned by Japlean every Sunday.

(C) The room will been cleaned by Japlean every Sunday. 

(D) The room will have been cleaned by Japlean every Sunday. 

8. Shyam changed the flat tire.

(A) The flat tire changed by Shyam. 

(B) The flat tire is changed by Shyam. 

(C) The flat tire was changed by Shyam. 

(D) The flat tire was been changed by Shyam. 

9. I read the novel in one day.

(A) The novel was read by I in one day. 

(B) The novel was reading by me in one day. 

(C) The novel was being read by me in one day. 

(D) The novel was read by me in one day. 

10. I ran the obstacle course in record time.

(A) The obstacle course was run to me in record time. 

(B) The obstacle course was ran by me in record time. 

(C) The obstacle course was run by me in record time. 

(D) The obstacle course were run by me in record time. 

Answers :

 1. (B) 2. (C) 3. (B) 4. (A) 5. (B) 6. (C) 7. (B) 8. (C) 9. (D) 10. (C)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.