mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 2 November 2017

SSC Quiz : English Language | 02 - 11 - 17

mahendra Guru

In questions given below, a sentence has been given in Active/Passive form’ Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active form. 


1. The police didn't find the thief yesterday. 

(A) The thief was found by the police yesterday. 

(B) The thief had not been found by the police yesterday. 

(C) The thief was being not found by the police yesterday. 

(D) The thief was not found by the police yesterday. 


2. Vinod has submitted his documents. 

(A) His documents has submitted by Vinod. 

(B) His documents have been submitted by Vinod. 

(C) His documents has been submitted by Vinod. 

(D) His documents has being submitted by Vinod. 


3. The police looked into the matter. 

(A) The matter was looked into by the police. 

(B) The matter was looked by the police. 

(C) The matter was looked into the police. 

(D) The matter was look into by the police. 


4. She was looked after by her grandfather. 

(A) Her grandfather was looked after her. 

(B) Her grandfather looked after her. 

(C) Her grandfather looked after by her. 

(D) Her grandfather looked by her. 

5. I ate an apple. 

(A) An apple is eaten by me. 

(B) An apple was eaten by him. 

(C) An apple has been eaten by me. 

(D) An apple was eaten by me. 

6. Kindly offer him some money. 

(A) Kindly some money should be offered. 

(B) You are requested to offer him some money. 

(C) You are requested that money should be offered. 

(D) Money is offered by you. 

7. Let the door be opened. 

(A) Let the door opened by you. 

(B) Door should be opened. 

(C) Open the door. 

(D) Let to be open the door. 

8. The governor has offered his sympathy to the parents of the children lost in the fire. 

(A) His sympathy has offered to the parents of the children lost in the fire by the governor. 

(B) His sympathy has being offered to the parents of the children lost in the fire by the governor. 

(C) His sympathy has been offered to the parents of the children lost in the fire. 

(D) His sympathy has been offered to the parents of the children lost in the fire by the governor. 

9. We prohibit smoking.

(A) Smoking is prohibited by us. 

(B) It is said not to smoke. 

(C) Smoking is prohibited. 

(D) Smoking is to be prohibited. 

10. Kalidas wrote ‘Shakuntala’. 

(A) ‘Shakuntala’ was written by Kalidas. 

(B) Shakuntala was writing by Kalidas. 

(C) Shakuntala has been written by Kalidas. 

(D) Shakuntala was being writing by Kalidas. 

Answers: 

1. (D) 2. (B) 3. (A) 4. (B) 5. (D) 6. (B) 7. (C) 8. (D) 9. (C) 10. (A)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.