mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 1 November 2017

SSC Quiz : English Language | 01 - 11 - 17

mahendra Guru

In questions given below, a sentence has been given in Active/Passive form’ Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active form. 1. Let her be told to solve this puzzle.

(A) Tell her to solve this puzzle.

(B) Let the puzzle be solved by her.

(C) Tell the puzzle be solved by her.

(D) Let the puzzle been solved by her.

2. Sam ate two apples at dinner.

(A) Two apples was eaten by Sam at dinner.

(B) Two apples were eaten by Sam at dinner

(C) Two apples had been eaten by Sam at dinner.

(D) Two apples was being eaten by Sam at dinner.

3. Some people raise sugar cane in Hawaii.

(A) Sugar cane was raised by some people in Hawaii.

(B) Sugar cane was being raised by some people in Hawaii.

(C) Sugar cane is raised by some people in Hawaii.

(D) Sugar cane has raised by some people in Hawaii.

4. The room was cleaned.

(A) A boy cleaned the room.

(B) Room was clean.

(C) Someone clean the room.

(D) Someone cleaned the room.

5. Your promises are to be kept by you.

(A) You should keep your promise

(B) You are to keep your promises.

(C) You are keeping your promise.

(D) You kept your promise.

6. Mangoes taste sour.
(A) Sour are tasted by mangoes.

(B) Taste of the mangoes is sour.

(C) Mangoes are sour when they are tasted.

(D) Mangoes are sour when taste.

7. I am going to bring her here.

(A) She is brought here by her.

(B) She is gone to be brought here by me.

(C) She is brought here by me.

(D) She is going to be brought here by me.

8. Please help me.
(A) You are requested to helped me.

(B) You are requested to help him.

(C) You are requested to help me.

(D) You were requested to help me.

9. Don’t talk to Pooja.
(A) Let Pooja not been talked.

(B) Let Pooja not being talked.

(C) Let Pooja not talked.

(D) Let Pooja not be talked.

10. Have rest and get well soon.
(A) You are suggested to had rest and get well soon.

(B) You are suggested to have rest and got well soon.

(C) You are suggested to have rest and get well soon.

(D) You are suggested to have rest or get well soon.


Ans. 1. (A) 2. (B) 3. (C) 4. (D) 5. (B) 6. (C) 7. (D) 8. (C) 9. (D) 10. (C)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.