mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 18 November 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 18 -11-17

Mahendra Guru
Bank Quiz: Computer Knowledge | 18 -11-17
1. Cache and main memory will lose their contents when the power is off. They are—

(1) dynamic

(2) static

(3) volatile

(4) non-volatile 

(5) faulty

Ans : (3)

2. The collection of links throughout the Internet creates an interconnected network called the—

(1) WWW 

(2) Web 

(3) World Wide Web 

(4) All of the above 

(5) Wide Area Web

Ans : (4)

3. Every computer has a(n) ………; many also have.

(1) operating system, a client system

(2) operating system; instruction sets 

(3) application programs; an operating system

(4) application programs; a client system 

(5) operating system; application programs 

Ans : (5)

4. Main memory works in conjunction with— 

(1) special function cards 

(2) RAM 

(3) CPU 

(4) Intel 

(5) All of these

Ans : (3)

5. A sales clerk at a checkout counter scanning a tag on an item rather than keying it into the system, is using— 

(1) input automation 

(2) item data automation 

(3) scanning automation

(4) source data automation 

(5) None of these 

Ans : (3)

6. A(n)……is composed of several computers connected together to share resources and data.

(1) Internet

(2) network 

(3) backbone 

(4) hyperlink

(5) protocol 

Ans : (2)

7. Which of the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/information—

(1) floppy diskette 

(2) hard disk 

(3) permanent disk 

(4) optical disk 

(5) None of these 

Ans : (2)

8. _____________ are words that a programming language has set aside for its own use.

(1) Control worlds

(2) Reserved words 

(3) Control structures

(4) Reserved keys 

(5) None of these 

ANS (2)

9. A popular way to learn about computers without ever going to a classroom is called— 

(1) i-learning

(2) isolated learning

(3) e-learning 

(4) close learning

(5) Distance Learning

Ans : (3)

10. A person who used his or her expertise to gain access to other people’s computers to get information illegally or do damage is a—

(1) spammer 

(2) hacker

(3) instant messenger

(4) programmer 

(5) analyst 

Ans : (2)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.