mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 16 November 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 16 -11-17

Mahendra Guru
Bank Quiz: Computer Knowledge | 16 -11-17
1. Which of the following are advantages of CD-ROM as a storage media ?

(1) CD-ROM is an inexpensive way to store large amount of data and information

(2) CD-ROM disks retrieve data and information more quickly than magnetic disks do 

(3) CD-ROMs make less errors than magnetic media 

(4) All of these 

(5) None of these 

Ans : (4)

2. A ……… is the term used when a search engine returns a Web page that matches the search criteria. 

(1) blog 

(2) hit

(3) link

(4) view 

(5) success

Ans : (2)

3. The ……… is the term used to describe the window that is currently being used.

(1) Web Window

(2) display area 

(3) WordPad Window 

(4) active window 

(5) monitor 

Ans : (4)

4. CPU is an abbreviation for— 

(1) central programming unit

(2) central processing unit 

(3) computer processing unit 

(4) computer protocol unit 

(5) central protocol unit

Ans : (2)

5. A microprocessor is the brain of the computer and is also called a(n)—

(1) microchip

(2) macrochip 

(3) macroprocessor

(4) calculator 

(5) software 

Ans : (1)

6. Storage and memory differ with respect to which of the following characteristics ?

(1) Price

(2) Reliability

(3) Speed

(4) All of these

(5) None of these 

Ans : (4)

7. If a disk drive fails but the computer application running and using it can continue processing, this application is said to have been designed with this feature—

(1) 100 per cent uptime

(2) fault tolerance

(3) high reliability 

(4) All of these 

(5) None of these 

Ans : (2)

8. What is e-commerce ? 

(1) Buying and selling international goods

(2) Buying and selling products and services over the Internet

(3) Buying and selling products and services not found in stores

(4) Buying and selling products having to do with computers

(5) Buying and selling of electronic goods 

Ans : (2)

9. What are the four things needed to connect to the Internet ?

(1) Telephone line, modem, computer, and an ISP 

(3) Telephone line, PDA, modem and computer

(4) Computer, ISP, modem and communication software

(5) Monitor, keyboard, mouse, modem 

Ans : (1)

10. Which of the following performs modulation and demodulation ?

(1) Coaxial cable

(2) Satellite

(3) Modem 

(4) Optical fibre

(5) None of these 

ANS: (3)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.