mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 14 November 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 14 -11-17

Mahendra Guru
Bank Quiz: Computer Knowledge | 14 -11-17
1. A……is a professionally designed ‘empty’ document that can be adapted to the user’s needs.

(1) file

(2) guide

(3) template

(4) user guide file

(5) None of these

Ans : (3)- template

2. A group of 8 bits is known as a—

(1) Byte

(2) Kilobyte

(3) Binary digit

(4) Megabit

(5) None of these

Ans : (1)- Byte

3. The hardware device commonly referred to as the ‘brain’ of the computer is the—

(1) RAM chip

(2) Data input

(3) CPU

(4) Secondary storage

(5) None of these

Ans : (3)- CPU

4. What is the intersection of a column and a row on a worksheet called ?

(1) Column

(2) Value

(3) Address

(4) Cell

(5) None of these

Ans : (4)- Cell

5. ………are often delivered to a PC through an e-mail attachment and are often designed to do harm.

(1) Viruses

(2) Spam

(3) Portals

(4) Email messages

(5) None of these

Ans : (1)- Viruses

6. What is the storage area for e-mail messages called ?

(1) A folder

(2) A directory

(3) A mailbox

(4) The hard disk

(5) None of these

Ans : (3)-  A mailbox

7. A desktop computer is also known as a—

(1) Palm Pilot

(2) PC

(3) Laptop

(4) Mainframe

(5) None of these

Ans : (2)- PC

8. When a file contains instructions that can be carried out by the computer, it is often called a(n) ……file.

(1) data

(2) information

(3) executable

(4) application

(5) None of these

Ans : (3)- executable

9. Documents converted to……can be published to the Web.

(1) a.doc file

(2) http

(3) machine language

(4) HTML

(5) None of these

Ans : (4)- HTML

10. If a user needs information instantly available to the CPU, it should be stored—

(1) on a CD

(2) in secondary storage

(3) in the CPU

(4) in RAM

(5) None of these

Ans : (2)- in secondary storage

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.