mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 13 November 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 13 -11-17

Mahendra Guru
1. Which of the following storage media provides sequential access only ?

(1) Floppy disk

(2) Magnetic disk

(3) Magnetic tape

(4) Optical disk

(5) None of these

Ans : (2)-Magnetic disk

2. Compilers and translators are one form of—

(1) ROM

(2) RAM

(3) Hard disk

(4) Software

(5) None of these

Ans : (4)-Software

3. Data representation is based on the………number system, which uses two numbers to represent all data.

(1) binary

(2) biometric

(3) bicentennial

(4) byte

(5) None of these

Ans : (1)- binary

4. The most common input devices include—

(1) Monitor and keyboard

(2) Monitor and mouse

(3) Mouse and keyboard

(4) Printer and mouse

(5) None of these

Ans : (3)- Mouse and keyboard

5. www means—

(1) world wide wonder

(2) world wide wizard

(3) world wide web

(4) wide world web

(5) None of these

Ans : (3)-world wide web

6. ………processing is used when a large mail-order company accumulates orders and processes them together in one large set.

(1) Batch

(2) Online

(3) Real-time

(4) Group

(5) None of these

Ans : (1)-Batch

7. What is the difference between a CDROM and a CD-RW ?

(1) They are the same—just two different terms used by different manufacturers

(2) A CD-ROM can be written to and a CDRW cannot

(3) A CD-RW can be written to, but a CDROM can only be read from

(4) A CD-ROM holds more information than a CD-RW

(5) None of these

Ans : (3)-A CD-RW can be written to, but a CDROM can only be read from

8. Holding the mouse button down while moving an object or text is known as—

(1) Moving

(2) Dragging

(3) Dropping

(4) Highlighting

(5) None of these

Ans : (2)-Dragging

9. A………is a collection of data that is stored electronically as a series of records in a table.

(1) spreadsheet

(2) presentation

(3) database

(4) web page

(5) None of these

Ans : (3)-database

10. The………primarily take(s) care of the behind-the-scenes details and manage(s) the hardware.

(1) operating system

(2) application software

(3) peripheral devices

(4) hard disk

(5) None of these

Ans : (1)-operating system

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.