mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 8 November 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 08 -11-17

mahendra Guru
Bank Quiz: Computer Knowledge | 08 -11-17
1. Hard copy is a term used to describe?

(1) Printed output

(2) Writing on a hard board

(3) Storing information on the hard disk

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(1)-Printed output

2. What do the abbreviations VAB stand for?

(1) Voice activated broadcasting

(2) Visual audio board

(3) Voice answer back

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)-Voice answer back
3. What are the individual dots which make up a picture on the monitor screen called?

(1) Coloured spots

(2) All of the above

(3) Pixies

(4) Pixels

(5) None of these

ANS-(4)-Pixels

4. A daisy wheel is a type of...?

(1) None of these

(2) Storage device

(3) Pointing device

(4) All of the above

(5) Printer

ANS-(5)-Printer

5. Factory production lines can be automated using...?

(1) Machine tools

(2) VDUs

(3) Plotters

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(2)- VDUs

6. An impact printer creates characters by using...?

(1) An inked ribbon and print head

(2) Electrically charged ink

(3) An ink pen

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(1)-An inked ribbon and print head

7. What would you NOT use with a flatbed plotter?

(1) A pen 

(2) Eraser

(3) Paper 

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)- Paper

8. What would be the best way to move around a 3D environment?

(1) Electrostatic plotters 

(2) None of these

(3) Thermal printers

(4) All of the above

(5) Robots

ANS-(5)-Robots

9. What do you need for an ink jet printer?

(1) A drum 

(2) A cartridge

(3) A ribbon

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(2)- A cartridge

10. A laser printer does NOT use?

(1) A photoconductive drum

(2) A print head

(3) A laser beam

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(1)-A photoconductive drum

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.