mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 6 November 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 06 -11-17

mahendra Guru
Bank Quiz: Computer Knowledge | 06 -11-17
1. The amount of data that a disk may contain is known as the disk's?

(1) Volume 

(2) Size

(3) All of the above

(4) Storage capacity 

(5) None of these

ANS-(4)-Storage capacity 

2. You can protect a floppy disk.

(1) Read 

(2) Read and Write

(3) Write 

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)-Write


3. Information on a hard disk is usually backed-up using a?

(1) CD-ROM 

(2) Magnetic tape

(3) Floppy disk

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(1)- CD-ROM

4. Magnetic storage devices can represent binary 0 by the absence of?

(1) A magnetic field

(2) Magnetic tape

(3) Static electricity

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(2)-Magnetic tape

5. Magnetic tape is a?

(1) Random access medium

(2) A parallel access medium

(3) Serial access medium

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)-Serial access medium

6. Hard disks can have a storage capacity in the region of ?

(1) 1Gb 

(2) 1.44Mb 

(3) 720K

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(1)- 1Gb 

7. Formatting a disk results in all the data being?

(1) Saved to the disk

(2) Copied from the disk

(3) Deleted from the disk

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)- Deleted from the disk

8. Which storage device has the largest capacity in Mb's?

(1) A floppy disk

(2) A CD-ROM

(3) Magnetic tape storage

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(2)- A CD-ROM


9. Which storage device cannot be erased?

(1) A CD-ROM

(2) None of these

(3) Magnetic tape storage

(4) All of the above

(5) A floppy disk

ANS-(5)-A floppy disk

10. Where should floppy disks be stored?

(1) By a sunny window

(2) In a drawer

(3) All of the above

(4) By magnet objects

(5) None of these

ANS-(2)-In a drawer

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.