mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 4 November 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 04 -11-17

mahendra Guru
1. Where would you find the letters QUERTY?

(1) Mouse 

(2) Screen

(3) Numeric Keypad 

(4) Keyboard

(5) None of these

ANS-4-Keyboard

2. How did the computer mouse get its name?

(1) It's cable looks like a tail

(2) Because it squeaks when moved

(3) It has ears

(4) Teeth outside mouth

(5) None of these

ANS-1-It's cable looks like a tail

3. What are you most likely to use when playing

(1) Touch screen a computer game?

(2) Light pen 

(3) notepad

(4) Joystick 

(5) None of these

ANS-4-Joystick

4. A digitising tablet can be used for?

(1) Tracing diagrams

(2) Printing letters

(3) Reading barcodes

(4) Playing

(5) None of these

ANS-1-Tracing diagrams

5. Which of the following is a pointing device

(1) Hard disk .

(2) CD-ROM drive

(3) Touch screen used for computer input.

(4) RAM

(5) None of these

ANS-3-Touch screen used for computer input.

6. What does a light pen contain?

(1) Refillableink

(2) Light sensitive elements

(3) Pencil lead

(4) Blue Ink

(5) None of these

ANS-2-Light sensitive elements

7. What would be the best way to move around a 3D environment?

(1) Use a tracker ball

(2) Use a keyboard.

(3) Use a space mouse 

(4) Use Joystick

(5) None of these

ANS-3-Use a space mouse 

8. What input device can be used for marking

(1) Optical mark reader

(2) Bar code reader

(3) Mouse a multiple choice test?

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-1-Optical mark reader

9. What input device could tell you the price of

(1) Mouse a bar of chocolate?

(2) All of the above

(3) Optical mark reader

(4) Bar code reader

(5) None of these

ANS-4-Bar code reader

10. Where would you find a magnetic strip?

(1) Speakers 

(2) Credit card

(3) Smart card 

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-2-Credit card

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.