mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 19 October 2017

SSC Quiz | General Studies | 19 -10-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams




Q1. Which one of the following is a "Surface to Air missile"?

(A) Trishul

(B) K-15 Sagarika

(C) Brahmos

(D) Agni

Answer-(A) Trishul

Q2. Nehru Trophy is associated with


(A) Hockey

(B) Football

(C) Kabaddi

(D) Table Tennis(Women)

Answer-(B) Football


Q3. Who discovered America?


(A) Vasco-Da- Gamma

(B) Columbus

(C) Captain Cook

(D) Amundsen

Answer-(B) Columbus

Q4. The famous painting "Monalisa" was the creation of


(A) Michael-Angelo

(B) Leonardo-Da- Vinci

(C) Piccasso

(D) Van-Gogh

Answer-(B) Leonardo-Da- Vinci

Q5. The first woman to swim across the seven important seas is


(A) Chandini

(B) Bula Choudhary

(C) Mridula Rajiv

(D) Priya Shanbhag

Answer-(B) Bula Choudhary
Q6. Insulin was discovered by


(A) F. Banting (Frederick Banting)

(B) Edward Jenner


(C) Ronald Ross

(D) S. A. Wakesman

Answer-(A) F.Banting

Q7. The radioactive Strontium-90 causes


(A) Brain cancer

(B) Skin cancer

(C) Lung cancer

(D) Bone cancer

Answer-(D) Bone cancer

Q8. The number of parliamentary seats (Lok Sabha) of Punjab is _______.


(A) 2

(B) 13

(C) 20

(D) 25

Answer-(B) 13

Q9. Which of the following is Study of fossils?

(A) Ethology

(B) Etiology

(C) Anthropology

(D) Palaeontology

Answer-(D) Palaeontology

Q10. Chemical properties of isotopes __________

(A) Must be same

(B) Must be different

(C) Need not be same

(D) Need not be different

Answer-(A) Must be same

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.