mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 16 October 2017

SSC Quiz | General Studies | 16 -10-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams


Q1. Internet banking can be used for:-

(A) Checking account balance

(B) Request a cheque book

(C) Payment at online shopping

(D) All of these

Answer-(D) All of these

Q2. Digital Wallet can be used for:-

(A) Pay for things

(B) Protect against theft

(C) Manage your finances

(D) All of these

Answer-(D) All of these

Q3. Illegal copying and distribution of software is called:-

(A) Cracking

(B) Hacking

(C) Plagiarism

(D) Software piracy

Answer-(D) Software piracy

Q4. Which Veda deals with music?

(A) Rig Veda

(B) Sama Veda

(C) Yajur Veda

(D) Atharva Veda

Answer-(B) Sama Veda

Q5. The women's Football team who won the gold medal at the Rio Olympics 2016, represents

which country?

(A) Germany

(B) Great Britain

(C) France

(D) Sweden

Answer-(A) Germany

Q6. Under whose leadership in India was the Indus water treaty signed in 1960?

(A) Jawaharlal Nehru

(B) Rajiv Gandhi

(C) Indira Gandhi

(D) None of these

Answer-(A) Jawaharlal Nehru

Q7. In which year was the Universal Declaration Of Human Rights adopted?

(A) 10th December 1948

(B) 22nd December 1985

(C) 3rd January 1980

(D) 10th December 1950

Answer-(A) 10th December 1948

Q8. The Human Rights Commission meets for six weeks in this city every year:-

(A) Geneva

(B) Berlin

(C) Paris

(D) Denmark

Answer- (A) Geneva

Q9. From which country was the idea of the Fundamental Right In India Adopted?

(A) England

(B) France

(C) America 

(D) Germany

Answer-(C) America 

Q10. Find the mismatch.

(A) Gagan Narang – Shooting

(B) Achanta Sharath Kamal – Table Tennis

(C) PV Sindhu – Badminton

(D) Sakshi Malik – Weight Liftin

Answer-(D) Sakshi Malik – Weight Lifting

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.