mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 31 October 2017

SSC Quiz : English Language | 31 - 10 - 17

mahendra Guru


In questions given below, a sentence has been given in Active/Passive form’ Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active form. 

1. Rose smells sweet. 

(A) Rose has sweetness when it is smelt. 

(B) Rose is sweet when it is smelt. 

(C) The smell of a rose is sweet. 

(D) Sweet is the smell of rose. 
2. Rahul writes a letter. 

(A) A letter is being written by Rahul. 

(B) A letter was written by Rahul. 

(C) A letter has been written by Rahul. 

(D) A letter is written by Rahul. 


3. I want to buy a car. 

(A) A car is wanted by me to buy. 

(B) I want a car to be bought. 

(C) A car is bought by me which I wanted. 

(D) A car is bought by me. 


4. There is no game to play. 

(A) There is no game to be played. 

(B) A game to be played there. 

(C) A game is to be played there. 

(D) There to play game is no one. 


5. Don’t do it for me and for all. 

(A) Let it not be done for I and for all. 

(B) Let it not been done for me and for all. 

(C) Let it not be done for me and for all. 

(D) Let it not done for me and for all. 


6. Rahul is teaching the children in the slum areas. 

(A) The children in the slum areas are taught by Rahul. 

(B) The children are taught by Rahul in the slum areas. 

(C) In the slum areas the children are learning by Rahul. 

(D) The children in the slum areas are being taught by Rahul. 


7. Call the servant immediately. 

(A) Let the servant being called immediately. 

(B) The servant should be called immediately. 

(C) The servant be called immediately. 

(D) Let the servant be called immediately. 


8. A book was being written by him. 

(A) He was being writing a book. 

(B) He was writing a book. 

(C) He was written a book. 

(D) He had been writing a book. 


9. The report was sent yesterday. 

(A) The report was sent. 

(B) Someone send the report yesterday. 

(C) I sent the report yesterday. 

(D) The report had been sent yesterday. 


10. I draw a picture 

(A) A picture is drawn by I. 

(B) A picture is drawn to me. 

(C) A picture is drawn by me. 

(D) A picture is being drawn by me. 

Ans. 1. (B) 2. (D) 3. (B) 4. (A) 5. (C) 6. (D) 7. (D) 8. (B) 9. (C) 10. (C)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.