mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 25 October 2017

SSC Quiz | English Language | 25- 10 - 17

mahendra Guru

In questions given below, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the highlighted part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed your answer is (D). 


1. Scientists have issued ominous warnings across the future of the Earth’s Climate. 

(A) about the future 

(B) along the future 

(C) amid future 

(D) No Improvement 

2. Russia vetoed a United Nations draft resolution demand the end to the bombing of Syria''s war-battered city of Aleppo. 

(A) demanded an end to the bombing 

(B) demanding an end to the bombing 

(C) demand an end to the bomb 

(D) No Improvement 

3. Companies with dwindling debt repayment capacity was raising more & more debt from the system. 

(A) was raising most of the debt 

(B) were raised more debt 

(C) were raising more & more debt 

(D) No Improvement 

4. Hindu Munnani leader C Sasikumar, whom was hacked to death, was forewarned by police about the threat to his life and was advised to be careful. 

(A) who has hacked to death 

(B) who was hacked to death 

(C) which was hacked to death 

(D) No Improvement 

5. It would soon be possible for Delhiites to lodge online complaints against unauthorised construction in the city on the comfort of its homes. 

(A) from the comfort of their homes 

(B) from the comfort of his homes 

(C) from the comfortable of their homes 

(D) No Improvement 

6. My little cousin is seeing television. 

(A) looking 

(B) watching 

(C) observing 

(D) No Improvement 

7. The inflation rate raise to ten percent last month. 

(A) rose 

(B) rise 

(C) raised 

(D) No Improvement 

8. A colonel rank officer are looking into the accident to ascertain its cause. 

(A) is looking at the accident 

(B) is looking for the accident 

(C) is looking into the accident 

(D) No Improvement 

9. Sarod maestro Amjad Ali Khan says classical musicians are not entertain like Hindi film industry people. 

(A) is not entertainers like 

(B) are not entertainers like 

(C) are not entertainers as if 

(D) No Improvement 

10. A city court has decided to proceed with the trial of a drive which had allegedly rammed his vehicle into the car of Union Min Gopinath Munde, leading to his death two years ago. 

(A) the trial of a driver who have 

(B) the trial of a driver which had 

(C) the trial of a driver who had 

(D) the trial of a driver whom had 

Answer :

1. (A) 2. (B) 3. (C) 4. (B) 5. (A) 6. (B) 7. (A) 8. (C) 9. (B) 10. (C)


0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.