mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 24 October 2017

SSC Quiz | English Language | 24- 10 - 17

mahendra Guru

In questions given below, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the highlighted part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed your answer is (D).

1. Smart card is a credit card sized plastic card embedded with an integrated circuit chip that makes it "smart.
(A) with a integrated circuit chip

(B) with an integrated circuit chip

(C) with an integrate circuit chip

(D) No Correction Required

2. The career that I am interest in pursuing in the future would be a degree in Business Administration.
(A) am interested in pursuing

(B) am interesting in pursuing

(C) was interested in pursuing

(D) is interested in pursuing

3. Countries in Africa rely heavily on its exportation of diamonds along with oil for income.
(A) heavy on their exportation

(B) heavily on his exportation

(C) heavy on their exportation

(D) heavily on their exportation

4. Development, whether it is human development or country development, is linking to the proper growth and development of the technology in many ways.
(A) is linked to the proper growing

(B) is link to the proper growth

(C) is linked to the proper growth

(D) is linking to the proper growing

5. Today science is advancing at a amazing speed and everything of our life has changed beyond recognition.
(A) is advanced on an amazing

(B) is advanced at an amazing

(C) are advancing at an amazing

(D) is advancing at an amazing

6. Ashmita did not know the answer, I did not neither.
(A) neither did I

(B) either did I

(C) neither have I

(D) No improvement

7. When Ramakant offered juice, Vineet denied it.
(A) disliked

(B) declined

(C) disobeyed

(D) No improvement

8. “Do you remember Shamita’s phone number? I don’t suspect so.”
(A) don’t think

(B) doesn’t thing

(C) may think

(D) No improvement

9. The two dominant features of ours age are science and democracy.
(A) of are age is

(B) off are age our

(C) of our age are

(D) No Improvement

10. The merchant told the judge what had happened.
(A) tell the judge

(B) telling judge

(C) told judge

(D) No Improvement


1. (B) 2. (A) 3. (D) 4. (C) 5. (D) 6. (A) 7. (D) 8. (A) 9. (C) 10. (D)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.