mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 21 October 2017

SSC Quiz | English Language | 21- 10 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams


In questions given below, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the highlighted part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed your answer is (D).

1. He, who allegedly stole it, sold the Flute to the shopkeeper.

(A) alleging

(B) alleged

(C) allege

(D) No Improvement


2.   Continuing its downward trend, the BSE Sensex fall about 81 points on the NSE Nifty broke below the 8,500-mark

(A) falling about 81 points and the NSE

(B) fell about 81 points and the NSE

(C) fell across 81 points or the NSE

(D) No Improvement

3.  314 villages in Jammu region has affected by the recent spell of firing and shelling by Pakistani troops.

(A) have been affected by the recent

(B) have affected by the recent

(C) have been affecting by the recent

(D) No Improvement

4.  No other man in our community is as rich he is.

(A) is as rich as he is

(B) is as rich so as he is

(C) is as rich as he

(D) No Improvement

5.  As soon as he see me coming, he took to his heels.

(A) he saw me come

(B) he saw my coming

(C) he saw me coming

(D) No Improvement

6.  We wished to know whose we were going.

(A) to knowing where

(B) to know where

(C) of know when

(D) No Improvement

7. In spite the fact that he is short tempered, I like him.

(A) In spite of

(B) Despite of

(C) In spite to

(D) No Improvement

8. Union Minister disputed the allegation that army veteran Ram Kishan Grewal commit suicide due to his grievance over ORO

(A) committed suicide due to

(B) committed suicide due

(C) committing suicide due to

(D) No Improvement

9.  Google have tied up with Archaelogical Survey of India (ASI) for 360 degree virtual tour of 280-odd monuments across the country.

(A) has tied up without

(B) has tied up for

(C) has tied up with

(D) No Improvement

10. An Israeli military court has sentenced a Palestinian minor to life in prison for killing an Israeli woman.

(A) has sentence a Palestinian minor to

(B) has sentenced an Palestinian minor to

(C) had sentenced a Palestinian minor into

(D) No Improvement


1. (D)   2. (B)   3. (A)   4. (A)   5. (C)   6. (B)   7. (A)   8. (A)   9. (C)   10. (D)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.