mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 17 October 2017

IBPS PO Quiz For English Language | 17 - 10 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams

SENTENCE IMPROVEMENT

1. Steroids for long have been linked to improving sports performance. 

(1) link to improved 

(2) improved link 

(3) linking to improving 

(4) links to improve 

(5) No correction required 

ANSWER- (5) 

2. No one expects police to provide rounded-the-clock security to every citizen 

(1) The-clock- round security 

(2) The-rounded-clock security 

(3) Security around the clock 

(4) Round-the- clock security 

(5) No correction required 

ANSWER- (4) 

3. That China did eventually relent on including Pakistani terror outfits in the Brics declaration suggests that New Delhi firmness and persistence in flag the issue has paid of. 

(1) New Delhi’s firmness and persistence in flagging the issue has paid. 

(2) New Delhi’s firmness and persistence in flagging the issue has pay off. 

(3) New Delhi’s firmness and persistence in flagging the issue has paid off. 

(4) New Delhi’s firmness and persist in flag the issue has paid off. 

(5) No correction required 

ANSWER- (3) 

4. As governments have limited bandwidth, Niti Aayog correctly emphasises selected areas who can both boost economic growth in the near future and help India realise its long-term aspirations 

(1) emphasises selected areas which can both boost economic growth in 

(2) emphasises selected areas which can boost both economic growth in 

(3) emphasise selected areas which can both boost economic growth in 

(4) emphasises select areas which can be both boost economic growth in 

(5) No correction required 

ANSWER- (1) 

5. After two train accidents in five days – the Khatauli incident on August 19 that killed 23 people followed by the August 23 derailment of the Kaifiyat Express in Auraiya district that injured 74 

(1) on August 19 that killed 23 people were followed by the August 

(2) on August 19 that killed 23 people was followed on the August 

(3) on August 19 that has killed 23 people was followed by August 

(4) on August 19 that killed 23 people was followed by the August 

(5) No correction required 

ANSWER- (4) 

6. Government needs to enhance its capacity to design frameworks for ensuring that the private sector has incentives to invest and projects run its full course. 

(1) the private sector has incentives to invest and project run their little course. 

(2) the private sector has incentives to invest and projects run there full course. 

(3) the private sector has incentives to invest and projects run their full course. 

(4) the private sector have incentives to investment and projects run their full course. 

(5) No correction required 

ANSWER- (3) 

7. State governments in coordination with the home ministry must taken strict action against the perpetrators and ensure law and order at all costs. 

(1) must be taken strict action against the perpetrators 

(2) must take strict action against the perpetrators 

(3) must takes strict action against the perpetrators 

(4) must take strict action for the perpetrators 

(5) No correction required 

ANSWER- (2) 

8. Niti Aayog underlines the regulatory changes needed to push India on the path to faster urbanisation, which will be boost the economy while helping absorb surplus agricultural labour. 

(1) on the path to faster urbanisation, which boost 

(2) in the path to faster urbanisation, of which will boost 

(3) on the path to faster urbanisation, which will boost 

(4) under the path to faster urbanisation, which will be boosted 

(5) No correction required 

ANSWER- (3) 

9. The government allowed a situation to be created where mobile internet and SMSes have being restricted, trains to Punjab and Haryana have been cancelled, and schools and businesses have been shut. 

(1) mobile internet and SMSes have been restricted 

(2) mobile internet and SMSes have restricted 

(3) mobile internet and SMSes have been restriction 

(4) mobile internet and SMSes has been restricted 

(5) No correction required 

ANSWER- (1) 

10. While a final call on Prabhu’s resignation offer is yet to be taken, government would did well to affect a Cabinet reshuffle at this juncture. 

(1) government would done well to affect a Cabinet 

(2) government would be do well to affect the Cabinet 

(3) governments wouldn’t do well to effect a Cabinet 

(4) government would do well to affect a Cabinet 

(5) No correction required 

ANSWER- (4)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.