mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 4 October 2017

IBPS PO Quiz For English Language | 04- 10 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
IBPS PO Quiz  For  English Language | 25- 09 - 17


Read each of the five parts of sentences to find out if there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, mark your answer as (5).


1. Raids were conducting by the anti-corruption (1)/ vigilance wing at several petrol pumps and cooking gas agencies, including (2)/ the one belonging to the brother of Union minister, (3)/ in Odisha following allegation of adulteration and black-marketing.

Answer- (1) use ‘conducted’ instead of ‘conducting’

2. Philippine President has threaten to impose (1)/ martial rule to prosecute his deadly war on drugs,(2)/ three decades after the nation shed (3)/ dictatorship with a famous "People Power" revolt. (4)/ No error (5)

Answer- (1) use ‘threatened’ instead of ‘threaten’

3. India's oil consumption is expected to 7-8 per cent,(1)/ outpacing China's demand growing (2)/ for the third consecutive year, as impact of (3)/ demonetisation is likely to be short-lived, according to Platts. (4)/ No error (5)

Answer- (2) use ‘growth’ instead of ‘growing’

4. Any development project, which is bound (1)/ to generate waste and sewage, should not be granted clearance (2)/ until its plan provides for proper collection, processing (3)/ and disposal of sewage and garbage, the National Green Tribunal has said. (4)/ No error (5)

Answer- (3) use ‘unless’ instead of ‘until’

5. The residents of the national capital woke (1)/ up to a cold and windy morning with the (2)/ minimum temperature settling at six degrees Celsius,(3)/ one notch below the season average. (4)/ No error (5)

Answer- (4) use “season's average”

6. An UN envoy was in Aden for talks with (1)/ Yemen's President as the United Nations said (2)/ the death toll from the war (3)/ had reached 10,000, a UN spokesman said. (4)/ No error (5)

Answer- (1) use ‘A’ instead of ‘An’

7. Four police officers were killed and (1)/ two other wounded when a roadside bomb (2)/ exploded as a police vehicle (3)/ passed by in Kurdish-majority southeastern Turkey. (4)/ No error (5)

Answer- (2) use ‘others’ instead of ‘other’

8. The rupee strengthened by 5 paise to 68.05 against (1)/ the dollar in early trade at the IFE (2)/ on increased selling of the US currency by exporters (3)/ and banks amidst higher opening in the domestic equity market. (4)/ No error (5)

Answer- (5) No error

9. The greatest challenge that the new government (1)/ faces is to devise ways and means to (2)/ put to productive use this collect energy (3)/ which could transform the country, economically and socially. (4)/ No Error (5)

ANSWER- (3) use ‘collective’ instead of collect.

10. The ability to survive against the odds, (1)/ often in a hostility environment, is proof of (2)/ the innate aptitudes, the ‘street smarts’, (3)/ that these self-willed exiles must possess. (4)/ No Error (5)

ANSWER- (2) use ‘hostile’ instead of ‘hostility

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.