mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 14 October 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 14 -10-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz: Computer Knowledge | 14 -10-17


1. Who built the world’s first electronic calculator using telephone relays, light bulbs and batteries?

A) Claude Shannon

B) Konrard Zues

C) George Stibits

D) Howard H. Aiken

E) None of these

ANS-C


2. WAN is a most used abbreviation in Networking, what is its full form?

A) WAP Area Network

B) Wide Area Network

C) Wide Array of Network

D) Wireless Access Network

E) None of these

ANS-B


3. In which language is source program written?

A) English

B) Symbolic '

C) High level

D) Temporary

E) None of these

ANS-C 


4. Which of the following is correct acronym of VGA?

A) Video Graphics Array

B) Visual Graphics Array

C) Volatile Graphics Array

D) Video Graphics Adapter

E) None of these

ANS-A

5. A song being played on computer speaker is

A) hard output

B) soft output

C) both hard and soft output

D) neither hard nor soft output

E) processing

ANS-B


6. In the IBM PC-At, what do the words AT stand for

A) Additional Terminals

B) Advance technology 

C) Applied technology

D) Advanced terminology

E) None of these

ANS-B

7. Size of the primary memory of a PC ranges between

A) 2KB to 8KB

B) 64KB & 256KB 

C) 256KB & 640KB 

D) 1024KB to 2048MB

E) None of these

ANS-C

8. What is the number of read-write heads in the drive for a 9- trac magnetic tape?

A) 9

B) 16

C) 18

D) 27

E) None of these

ANS-A

9. Apple company used chips from_______for its computers

A) Intel

B) Motorola

C) Acer

D) Both of above

E) None of above 

ANS-B

10. Which of the following is a feature of fifth generation computers?

A) Use of natural language

B) artificial intelligence

C) bio-chips

D) All of these 

E) None of these

ANS-D

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.