mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 13 October 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 13 -10-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz: Computer Knowledge | 13 -10-17

1. Charles Babbage was awarded by Royal Society for his

A) Difference Engine

B) Analytic Engine

C) Binary System in Analytic Engine

D) His concept of input, mill, output and storage

E) None of these

ANS-A

2. A computer which CPU speed around 100 million instruction per second and with the word length of around 64 bits is known as

A) Super computer 

B) Mini computer 

C) Micro computer

D) Macro computer

E) All of these

ANS-A

3. When we look at the cost, which of the following computer is most expensive?

A) Mainframe Computer

B) Mini Computers 

C) Micro Computers

D) Super Computers

E) All of these

ANS-D 

4. Which of the following will happen when data is entered into a memory location?

A) It will add to the content of the location

B) It will change the address of the memory location

C) It will erase the previous content

D) It will not be fruitful if there is already some data at the location

E) None of these

ANS-C

5. Which device is used as the standard pointing device in a
Graphical User Environment?

A) Keyboard

B) Mouse

C) Joystick

D) Track ball

E) All of these

ANS-B

6. Mini computers and micro computers are from which generation of computers?

A) First

B) Second

C) Third

D) Fourth

E) None of these

ANS-D


7. Pick the one that is used for logical operations or comparisons such as less than equal to or greater than. 

A) Arithmetic and Logic Unit

B) Control Unit

C) Logic Unit

D) None of these

E) All of these

ANS-A


8. The operating speed of third generation computer was

A) Milliseconds 

B) Microseconds 

C) Nanoseconds 

D) Picoseconds

E) None of these

ANS-C


9. Which of the following is true?

A) Mark I was 8 feet long 

B) Mark I was 2 feet long 

C) Mark I was 40 feet long

D) Mark I was 50 feet long

E) None of these

ANS-E

10. Charles Babbage is considered the father of modern computers because

A) of his difference engine

B) of his analytical engine

C) his concept of input, mill and output

D) All of these

E) None of these

ANS-C

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.