mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 11 October 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 11 -10-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz: Computer Knowledge | 11 -10-17

1. How many types of storage loops exists in magnetic bubble memory

A) 8

B) 4

C) 16

D) 2

E) All of these

ANS-D

2. When did IBM introduce the 20286 based PC/AT?

A) 1982

B) 1984

C) 1985

D) 1989 

E) All of these

ANS-B

3. The silicon chips used for data processing are called

A) RAM chips

B) ROM chips

C) Micro processors

D) PROM chips

E) All of these

ANS-C

4. Which computers used operating systems by Microsoft?

A) IBM PCs

B) Apple/Macintosh PCs

C) IBM Compatibles

D) Both A & C

E) Both A & B

ANS-D

5. One of the main feature that distinguish microprocessors from micro-computer is

A) Words are usually large in microprocessors

B) Words are shorter in microprocessors

C) Microprocessor does not contain I/O device

D) Exactly the same as the machine cycle time

E) All of these

ANS-C

6. Napier’s Bones were invented in

A) 1614

B) 1617

C) 1620

D) None of these

E) All of these

ANS-B

7. One computer that is not considered a portable computer is

A) Minicomputer

B) A laptop computer

C) Tablet PC

D) All of the these

E) None of these

ANS-A

8. Computers built before the First Generation of computers were:

A) Mechanical

B) Electro-mechanical

C) Electrical

D) None of these

E) All of these

ANS-B

9. Which of the following is a way to access secondary memory?

A) Random access memory

B) Action method

C) Transfer method

D) Density method

E) All of these

ANS-A

10. What is System Analysis?

A) The design of the screen the user will see and use to enter or display data

B) System analysis defines the format and type of data the program will use

C) System Analysis involves creating formal model of the problem to be solved

D) None of the these

E) All of these

ANS-C

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.