mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 11 August 2017

SSC Quiz | English Language | 11 - 08 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC Quiz | English Language | 10 - 08 - 17



In the following lowing questions, a part of the sentence is printed in bold. Below are given alternatives to the bold part (a), (b), (c) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, your answer it (d).

1. One thing that’s great about short stories are how quickly they can ruin your life.

(a) for short stories is

(b) about short story is

(c) about short stories is

(d) No improvement

Ans- (c)

2. There are many varieties, ranging while parliamentary debates and elections to strikes, games and fights. 

(a) ranged from parliamentary

(b) ranging from parliamentary

(c) ranging on parliamentary

(d) No improvement

Ans- (b)

3. Every time a game was play and an attendance record was broken.

(a) time a game was played

(b) time game was played

(c) time a game was playing

(d) No improvement

Ans- (a)

4. The event has diametrically opposite impacts on the land and sea. 

(a) has diametrically oppose

(b) has diametrical opposite

(c) have diametrically opposite

(d) No improvement

Ans- (d)

5. Lot of modern medicine is concerned with promotion of good health.

(a) A lots of modern medicine is

(b) A lot of modern medicine is

(c) A lot of modern medicine are

(d) No improvement

Ans- (b)

6. Sometimes life itself becomes a challenge because they throws up so many relationship based and situational challenges.

(a) since it throws up

(b) for it throws up

(c) because it throws up

(d) No improvement

Ans- (c)

7. Near all the sports practised nowadays are competitive. 

(a) Nearly all the sports

(b) Near all the sport

(c) Nearly this the sports

(d) No improvement

Ans- (a)

8. All these boys were from orthodox Hindu Brahmin families.

(a) boys was from

(b) boys were on

(c) boy were from

(d) No improvement

Ans- (d)

9. As there are no plants at this depth the animals must feed upon one another.

(a) it are no plants

(b) there is no plants

(c) there are no plants

(d) No improvement

Ans- (c)

10. The important thing in my life is not what you have been but what you are reaching for and becoming. 

(a) and what you are reaching

(b) but what you are reaching

(c) what you are reaching

(d) No improvement

Ans- (b)



0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.