mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 3 August 2017

SSC Quiz | English Language | 03 - 08 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC Quiz | English Language | 25 - 07 - 17


1. The court ordered the electronic and print media not to report any ________ made by the Justice.

(a) account (b) remarks (c) presentation (d) statements

Ans-d

2. Ramu has the _______ of an honest man and nobody wants to appreciate that.

(a) character (b) quality (c)condition (d) factor

Ans-b


3. Sometimes, after I finish my day’s work, I go home and think a particular scene or _______.

(a) break (b) opportunity (c) shot (d) occasion

Ans-c

4. We could see change in the nature of warfare and its _______ on society.

(a) effects (b) goods  (c) affects (d) holdings

Ans-a

5. The driving force is the generation of wealth certain types of economic ________.

(a) regulation (b) doctrine(c) instruction (d) heterodoxy

Ans-b

6. we must ________ the substance of which life is made.

(a) forget (b) elicited (c) remember (d) illicit

Ans-c

7. The relationship between chronic stress disease and aging is another area of ________.

(a) research (b) discovery (c) ignorance (d) enquiry 

Ans-a

8. Ravi Shankar has a large circle of friends and is very ________ at parties.

(a) social (b) popular (c) obscure (d) conscious 

Ans-b

9. We don’t know _________ the machines are the masters or we are.

(a) however (b) although (c) whether (d) nevertheless

Ans-c

10.Every society must develop in its people a social _________.

(a) subjection (b) Importance (c) exemption (d) responsibility

Ans-d





0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.