mahendras

Subscribe Mahendras Youtube Channel | Join Mahendras Telegram Channel | Like Mahendras Facebook Page | Online Admission

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 24 August 2017

IBPS RRB Clerk Level Quiz : Quantitative Aptitude | 24 -08 - 17

Mahendra Guru
IBPS RRB Quiz : Quantitative Aptitude | 11 -08 - 17

1. In an examination, Mohan scored 75 marks in English, 80 marks in Hindi, 64 marks in Science, 81 marks in Mathematics and 89 marks in Social Studies. If all the papers were out of 100, what is Mohit overall percentage in the examination?

1. 77.8%

2. 79.2%

3. 76.8%

4. 80.2%

5. 82.8%

S0l: (1) 77.8%

2. The average of 5 positive numbers is 388. The average of the first two numbers is 581 and the average of the last two numbers is 339. What is the third number?

1. 80

2. 90

3. 100

4. 110

5. 120

Sol: (3) 100

3. Shilpa can complete a piece of work in 15 days and Kajal can complete the same piece of work in 24 days. In approximately how many days can Shilpa and Kajal together complete the same piece of work?

1. 4 days

2. 6 days

3. 7 days

4. 9 days

5. 12 days

Sol: (4) 9 days

4. There are 864 bananas packed in dozens in a boxes. Each box has the same number of bananas. How many dozens of bananas are packed in each box?

1. 8

2. 9

3. 7

4. 12

5. 10

Sol: (1) 8

5. 550% of a number is 9900. What is 55% of that number?

1. 550

2. 990

3. 899

4. 890

5. 790

Sol: (2) 990

6. The circumference of a circle is 220 ft. and its diameter is equal to the side of the square. What is the perimeter of the square?
1. 320 cm

2. 240 cm.

3. 260 cm.

4. 280 cm.

5. 250 cm.

Sol: (4) 280 cm.

7. A person bought an old T.V. at Rs.4000 and spent 20% of its cost of repairing .If the person wants to make a net profit of Rs.520 to what percentage should he add in the purchase price, while determining the selling price ?
1. 24%

2. 25%

3. 28%

4. 30%

5. 33%

Sol: (5) 33%

8. What will be the compound interest on 15000 after 2 years at 20% per annum?

1. Rs.7600

2. Rs.6600

3. Rs.6400

4. Rs.6800

5 . Rs.6300

Sol: (2) Rs.6600

9. In an examination, 55% of the total candidates passed. If the number of failed students is 108 then what is the total number of candidates?

1. 240

2. 320

3. 210

4. 280

5. 250

Sol: (1) 240

10. Ram and Shyam together can complete a work in 10 days. Ram alone can complete it in 15 days in how many days can Shyam alone complete the work?


1. 20 days

2. 25 days

3. 30 days

4. 35 days

5. 40 days

Sol: (3) 30 days




Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.